Saftig sjokoladekake med saltkaramell krem og Daim

Denne sjokoladekaken er skikkelig saftig og har en god mild smak. Sammen med saltkaramellkrem og Daim, blir det litt av en festkake.

Grunnen til at den er ekstra saftig er at den er dynket med karamell-lake etter den er stekt.

Jeg pleier å lage både sjokoladekaken og karamellsausen dagen før. Da er det enkelt å lage resten før den skal serveres.

Jeg har valgt å lage den med to bunner. Men du kan også lage en mindre kake med én bunn, da bare halverer du oppskriften.

Denne karamellsausen har bare 3 ingredienser og er bokstavelig talt laget på under et minutt. Jeg har tidligere stått i opp til en halv time for å lage karamellsaus. Men etter jeg eksperimenterte meg frem til denne karamellsausen lager jeg bare den. Super enkel og rask å lage og smaker helt fantastisk.

Her får du oppskriften:

Saftig sjokoladekake med saltkaramell krem og Daim

Sjokoladekake
225 gram smør
3 egg
250 g Brun Farin
300 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
2 teskjeer bakepulver
45 g bakekakao*
1 knivspiss salt
2,25 dl melk
1 spiseskje strøket Nescafé eller annen frysetørket kaffe

Dynk:
1 1/2 dl melk
2 spiseskjeer Brun Farin (strøket)

Saltkaramellsaus
200 g brun farin (brunt sukker)
2 dl matfløte eller kremfløte
litt Maldon salt eller lignende

Saltkaramellkrem
200 g smør
225 g melis*
300 g saltkaramellsaus

Pynt
1 pakke Daim – 2 stykker (ca 55 g)

Forvarm Airfryeren, eller sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av to springformer som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Pisk egg og brunt sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter på nesten full hastighet.

Rør de tørre ingrediensene sammen. (mel, vaniljesukker, bakepulver, bakekakao og salt).

Rør kaffen ut i melken og tilsett det smeltede smøret.

Når eggedosisen er ferdig har du skiftevis de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen. Rør forsiktig med en slikkepott, slik at du beholder luften i røren.

Del røren i de to formene.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 – 20 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Test med en bakepinne. Så snart den ikke lenger er flytende i midten kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller litt for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og dynk den med halvparten av melkeblandingen. la den avkjøle. Hvis du bruker Airfryer steker du neste bunn på samme måten.

Slik lager du karamellsausen

Ha Brun farin og kremfløte i en kasserolle. Kok opp, rør til du får ønsket konsistens. Det tar som regel under et minutt. Smak til med litt Maldonsalt. Ha karamellsausen på et glass med lokk. Avkjøl karamellsausen helt før du ha den i kremen.

Slik lager du kremen

Rør smøret hvitt med melis. Det tar ca 5 minutter på full hastighet. Tilsett karamellsausen og rør til den er fluffy og har god konsistens.

Ha kremen på kaken. Pynt med karamellsaus og hakket Daim.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *