Precious Europe

«PRECIOUS EUROPE», en 3-årig kampanje for markedsføring av europeiske rosiner av høyeste kvalitet og premium olivenolje har blitt lansert. Denne kampanjen er rettet mot markedene i Storbritannia, Norge og Sveits. 

Hovedmålet med kampanjen er å gi informasjon om kvaliteten på europeisk premium olivenolje og rosiner, for å fremheve historie, tradisjon og erfaring i Europa for produksjon og behandling av olivenolje og rosiner. Denne aksjonen er foretatt av en sammenslutning av tre produsentorganisasjoner lokalisert i området Korint.

Greske rosiner er en type tørkede druer som produseres i Hellas, hovedsakelig i regionen Korint. De er populære for sin unike smak og tekstur og anses å være en av landets tradisjonelle og autentiske produkter. Denne typen rosiner er produsert av de små og frøløse druene som dyrkes i området Korint. Druene får tørke naturlig på vintreet, og deretter soltørkes de videre på stråmatter eller i spesielle ovner til de når ønsket fuktighetsinnhold. De resulterende rosinene er små, og har en søt og fruktig smak som er unik for den korintiske varianten. I Norge kaller vi dem korinter.

Hele verden anerkjenner at den greske olivenoljen er av toppkvalitet og den vinner stadig forskjellige priser og premier innen prestisjetunge internasjonale konkurranser. Landets klima- og jordvarianter gir ideelle forhold for olivenhagene en kan finne over hele landet. Den resulterende olivenoljen varierer i farge fra klar gul til gylden, mens noen varianter hentet fra umoden frukt har et grønnaktig skjær. Produsentorganisasjonenes produkter inkluderer ulike varianter og kvaliteter av olivenolje som kan tilpasses forbrukerens personlige behov. Emballasjen varierer fra 250 ml til 5000 ml i glass-, kartong- eller plastflasker, og sluttproduktet kan brukes til flere formål som matlaging, baking, marinader, til salatdressinger, til dipping eller gjerne bare med et stykke brød.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *