
Dette flettebrødet passer perfekt som tilbehør til en god salat eller en deilig varm suppe. Det er lett og luftig og har kort steketid.
Oppskriften gir to flettebrød.
Luftig flettebrød
1/2 liter lettmelk
100 g smør
1/2 pakke gjær (helst fersk gjær, men tørrgjær kan også brukes)
2 spiseskjeer honning eller sukker
3/4 teskje salt (strøket)
Ca 800 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)
Sett frem en bakeplate med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle. Smuldre gjæren i en stor skål. Hell melken over smøret og rør rundt til det blir fingervarmt.
Hell melkeblandingen over gjæren og tilsett salt og honning eller sukker. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett så mye mel at du får en glatt og smidig deig, men bruk så lite mel som mulig.
La deigen heve under lokk eller med plastfilm over i ca 40 minutter.
Når deigen er ferdig med å heve, elter du den sammen.
Del deigen til to emner og del så hvert emne i tre lengder. Trill tre lange strimler og flett sammen til et brød. Brett endene under brødet.
Dekk brødene med et rent tørkehåndkle og la de etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pensle brødene med sammenpisket egg. Stekes mitt i ovnen i 20-30 minutter. Bank på brødet. Når det høres hult ut er det ferdig.



Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂