Super fluffy japanske pannekaker

Har du hørt om japanske fluffy pancakes? 

De er som amerikanske pannekaker bare mye mer luftige og høye og fine. De smaker også kjempegodt!

Kan absolutt anbefales!

Denne oppskriften gir deg ca 8-10 fluffy pannekaker. Til fire personer dobler jeg oppskriften.

Her har jeg servert dem med stekt bacon og omelett med sirup over, men server dem slik du best liker pannekaker.

Vær oppmerksom på at de kan falle litt sammen etter de er stekt, server dem derfor gjerne rett fra panna.

Super fluffy japanske pannekaker

4 eggeplommer
3 spiseskjeer sukker
1,2 dl melk
100 g mel
1 teskje bakepulver
1 knivspiss salt
4 eggehviter

Smør til steking

Miks sammen alle ingrediensene unntatt eggehvitene, til du får en glatt blanding.

Miks eggehvitene i en egen bolle. (Den må være helt ren og tørr, ellers vil ikke hvitene bli stive.) Pisk ved lav hastighet til eggehvitene skummer, øk så hastigheten. Pisk til du kan snu bollen over hodet uten at eggehvitene faller ut.

Brett forsiktig eggehvitene inn i pannekakerøren.

Røren skal se omtrent slik ut når den er rørt sammen. Alt skal være godt blandet, men rør så lite som mulig. Stek pannekakene så raskt som mulig, slik at du beholder mest mulig luft.

Finn frem en stekepanne og ha den på middels varme. Bruk gjerne en isskje som denne, da er det enklere å få lik størrelse på pannekakene. Ellers kan du også bruke en stor skje.

Legg på 4-5 pannekaker om gangen.

Ha på et lokk, slik at du får jevn varme. Stekes noen minutter på middels/svak varme  til pannekakene er gylne. Snu pannekakene, ha på lokk igjen og stek dem ferdige.

Serveres med en gang. Jeg synes det er ekstra godt med stekt bacon, omelett og sirup, men de kan serveres med hva du vil.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *