Fantastisk godt hvitløksbrød med Mozzarella

Har du lyst til å lage noe som er utrolig godt og samtidig er veldig enkelt å lage? Da kan jeg anbefale dette fantastisk gode hvitløksbrødet med mozzarella.

Bare duften gjør det verdt å lage. Passer perfekt til en god salat, suppe eller lignende.

Her får du oppskriften:

Fantastisk godt hvitløksbrød med Mozzarella

75 g smør
5 dl melk
1 pakke (50 g) fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær (12 g)
1 teskje (strøken) salt
1 teskje honning eller 2 teskjeer sukker
1 egg
1000 g eller ca 16 dl hvetemel

Topping:
100 g smeltet smør
2-3 fedd presset hvitløk
En håndfull hakket persille eller 2-3 teskjeer tørket provence krydder
300 g Mozzarella ost

Finn frem en paiform eller lignende som er ca 26 cm i diameter.

Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til det blir håndvarmt.

Ha smuldret gjær eller tørrgjær i en stor skål sammen med honning eller sukker.

Ha den varme melkeblandingen i skålen og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett salt.

Tilsett et egg og mel og elt deigen godt sammen. Bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.

Heves i 40 minutter under lokk, eller med plastfilm over. Sett gjerne skålen et lunt sted.

Lag toppingen.

Skjær Mozzarellaen i mindre biter.

Smelt smøret og bland dert med presset hvitløk, persille eller tørket Provence krydder. Smør paiformen med litt av blandingen.

Når deigen er ferdig hevet triller du den til boller. Ha dem i formen og hell over urteblandingen.

Stikk mozzarellabitene ned mellom bollene.

Etterhev under plastfilm i 30 minutter. (Hvis du har dårlig tid kan du stå over etterhevingen. Jeg har alltid litt dårlig tid og har gjort det flere ganger. Det går helt fint.)

Hvis du får deig til overs, er det bare å sette dem på en egen bakeplate med bakepapir, de skal stekes litt kortere tid enn resten.

Stekes ved 200 grader i 20 – 25 minuttter til det er gyllent og høres hult ut når man banker på det.

Serveres varmt rett fra ovnen.

Det egner seg godt til å fryse og kan lages opp til 2 uker i forveien. Da fryser du det ned når det er stekt, tiner det og varmer det i ovnen i 10-15 minutter ved 150 grader før det skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

2 kommentarer

  1. Oppskriften ser veldig god ut! Ser at gjæren skal blandes med salt og honning. Vil ikke saltet ødelegge gjæren?

    1. franciskasvakreverden

      Jeg har hørt det samme, men har aldri opplevd at det har skjedd. Du kan gjerne tilsette saltet etterpå. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *