
Husker du oppskriften jeg la ut med Verdens beste hvitløksbrød med ostebomber? Du finner den her.
Stappet med en lekker blanding av Mozzarella, Parmesan, hvitløk og urter er dette virkelig noe helt for seg selv.
Denne gang har jeg laget det med soltørkede tomater!
Mmm, det må du bare smake! Det er skikkelig godt!
Tilsett en god suppe eller salat, da har du et skikkelig festmåltid.
Hvis du ønsker en glutenfri variant er det bare å bytte ut melet med Semper fin mix.

Her får du oppskriften:
Verdens beste hvitløksbrød med ostebomber og soltørkede tomater
75 g smør
5 dl melk
1 pakke (50 g) fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær (12 g)
1 teskje (strøken) salt
1 teskje honning eller 2 teskjeer sukker
1 egg
1000 g eller ca 16 dl hvetemel
150 gram soltørkede tomater. (Bruk de som er myke og ferske, man får kjøpt dem ferdig i strimler i pose.)
Fyll
100 g smeltet smør
2-3 fedd presset hvitløk
En håndfull hakket persille eller 2-3 teskjeer tørket provence krydder
400 g Mozzarella ost
50 g revet Parmesan ost
1 egg til pensling
Sesamfrø og eventuelt litt revet parmesan til pynt
Finn frem en paiform eller lignende som er ca 28 cm i diameter.
Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til det blir håndvarmt.
Ha smuldret gjær eller tørrgjær i en stor skål sammen med salt, soltørkede tomater og honning eller sukker.
Ha den varme melkeblandingen i skålen og rør til gjæren har løst seg opp.
Tilsett et egg og mel og elt deigen godt sammen. Bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.
Heves i 40 minutter under lokk, eller med plastfilm over. Sett gjerne skålen et lunt sted.
Lag fyllet.
Skjær Mozzarellaen i mindre biter. Smelt smøret og bland dert med presset hvitløk, Parmesan, persille eller tørket Provence krydder. Smør paiformen med litt av blandingen.
Rør resten av blandingen sammen med Mozzarellabitene.
Når deigen er ferdig hevet, deler du den i to og kjevler den ut til to avlange stykker.

Skjær 8 eller 10 firkanter med en pizzaskjærer eller en kniv.

Legg på fyll.

Brett sammen rundt fyllet og trill til en bolle.

Legg ostebombene i den smurte paiformen.
Du trenger ikke etterheve ostebombene. Bare pensle dem med egg og ha på litt sesamfrø og revet parmesan og sett formen rett i varm ovn etter du har lagt alle ostebombene på plass i formen.
Hvis du får et par ostebomber til overs, er det bare å sette dem på en egen bakeplate med bakepapir, de skal stekes litt kortere tid enn resten.
Stekes ved 200 grader i 20 – 25 minuttter til det er gyllent og høres hult ut når man banker på det.
Serveres varmt rett fra ovnen.
Det egner seg godt til å fryse og kan lages opp til 2 uker i forveien. Da fryser du det ned når det er stekt, tiner det og varmer det i ovnen i 10-15 minutter ved 150 grader før det skal serveres.


Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
