Deilig kladdkake med bringebærkrem

Jeg elsker kladdkake, deilig myk i midten og full av god sjokoladesmak. Toppet med bringebærkrem blir dette litt av en festkake som i tillegg er super enkel å lage.

Her får du oppskriften:

Kladdkake
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Bringebærkrem
200 g frosne eller ferske bringebær*
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*

Pynt
1 pakke ca 200 g bringebær
Litt melis

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på bringebærskummet. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).

Slik lager du bringebærkremen:

Tin bærene. (Du kan ev. legge posen i varmt vann, da går det raskt). Ha bær, melis og sitronsaft i en blender og kjør til du får en jevn konsistens. Posene jeg bruker er på 400 g jeg lager derfor dobbelt porsjon og bruker resten som syltetøy.

Pisk fløten til krem. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.

Ta 1,5 – 2 dl av bringebærene og bland med den stivpiskede kremen.

Pynt kaken med bringebærkrem og bringebær. Sikt gjerne litt melis over til slutt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Bringebær er hindbær, melis er flormelis, kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *