Kjempegode Brownies uten steking i ovn

Brownies uten steking

Brownies som ikke trenger steking! Er det mulig?

Det er det, og de er kjempegode. Jeg laget de første gang til en skoleavslutning, og de ble en kjempesuksess! «Alle» ville ha oppskriften.

Hvis du har lyst på å lage noe kjempegodt uten å styre med steking og diverse, da er denne oppskriften helt perfekt. Praktisk på hytta for eksempel.

De er raske å lage og du får små, lekre godbiter, som gir deilige konfektaktige brownies, som passer like godt som en avslutning på en god middag, som til noe godt å servere til barna. De har en litt annen konsistens enn vanlig Brownie, men de smaker utrolig godt.

No bake brownies

300 g mørk sjokolade (for eksempel Odense 55 % eller annen mørk sjokolade)
250 g smør
300 g knuste havrekjeks* (for eksempel Digestive Sibas eller lignende)
300 g Philadelphia kremost naturell
1 teskje vaniljesukker, eller frø fra en vaniljestang
250 g melis*

Pynt
50 g hakkede hasselnøtter

Ha bakepapir i en form som er ca. 20 x 30 cm.

Knus kjeksene fint i foodprosessor eller lignende. Hakk sjokoladen i mindre biter. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen når alt smøret er smeltet. Tilsett sjokoladen og kjeksen, rør til du får en jevn og glatt blanding. Ha kremost, vaniljesukker og melis i en røremaskin. Rør forsiktig sammen til alt er akkurat blandet. Tilsett sjokoladeblandingen og rør lett til alt er godt blandet.

Ha blandingen i formen. Strø hakkede hasselnøtter over. (Hvis du ønsker en ekstra god smak, kan du riste dem lett på en tørr stekepanne først, avkjøl dem før du bruker dem.) Dekk med plastfilm og sett blandingen i kjøleskapet i en times tid.

Skjær kakene i mindre biter (ca. 4 x 4 cm).

Tips: Kaken blir ekstra god av å stå noen timer i kjøleskap, den kan derfor med fordel lages dagen før.

*Info til mine danske læsere: Havrekjeks er havrekiks, melis er flormelis. 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *