Precious Europe

«PRECIOUS EUROPE» er en 3-årig kampanje med fokus på å fremme høykvalitetsrosiner og premium olivenolje fra Europa. Hovedmålet med kampanjen er å informere om kvaliteten til EUs premium olivenolje og rosiner til markedene i Storbritannia, Norge og Sveits, for å fremheve den europeiske historien, tradisjonen og erfaringen som finnes innen områdene olivenolje og rosinproduksjon og behandling, foretatt av sammenslutningen av tre produsentorganisasjoner lokalisert i området Korint.

EUs landbruksprodukter er kjent over hele verden for sin høye standard, kvalitetskontrolltiltak og overholdelse av strenge forskrifter. Europeiske høykvalitets landbruksprodukter er et resultat av århundrer med tradisjon, innovasjon og dedikasjon.

EU har i bruk et robust system med geografiske betegnelser (GI), som beskytter og markedsfører produkter med spesifikk geografisk opprinnelse og tradisjonelle produksjonsmetoder. GI-merking sikrer at produktene lages i spesifikke regioner ved bruk av tradisjonell ekspertise, noe som gir dem unik kvalitet og egenskaper. Bortsett fra geografiske indikasjoner, er det også beskyttede opprinnelsesbetegnelser (PDO) og beskyttede geografiske betegnelser (PGI) for å bekrefte at visse landbruksprodukter produseres, behandles og tilberedes i en bestemt region, noe som resulterer i særegne kvaliteter. PUD- og PGI-betegnelser fremhever koblingen mellom produktet og dets geografiske opprinnelse, og sikrer ekthet og opprettholder tradisjonelle produksjonsmetoder.

I tillegg overholder EU-landbruksprodukter strenge kvalitets- og sikkerhetsstandarder. Bønder og produsenter må følge strenge forskrifter og retningslinjer knyttet til mattrygghet, dyrevelferd og miljøvern, samt å ta i bruk bærekraftig oppdrettspraksis. Slike tiltak sikrer at EUs landbruksprodukter oppfyller høyest mulige kvalitetsstandarder og er trygge for konsumpsjon. EU har også vedtatt strenge regler for økologisk landbruk. Økologisk sertifisering sikrer at landbruksprodukter produseres uten bruk av syntetiske plantevernmidler, ugressmidler eller genmodifiserte organismer (GMO). Økologisk landbrukspraksis prioriterer miljøvern og bærekraft samt dyrevelferd. Flertallet av EUs landbruksprodukter produseres med tradisjonelle eller håndverksmessige metoder, slik det har blitt gjort gjennom generasjoner. Disse produksjonsmetodene involverer ofte manuelt arbeid, oppmerksomhet på detaljer og respekt for tradisjonelle metoder og teknikker. Denne vektleggingen på tradisjon bidrar til de unike smakene og egenskapene av EUs landbruksprodukter. Det bør bemerkes at EU har et rikt og mangfoldig jordbrukslandskap, som muliggjør dyrking av et bredt spekter av produkter. Dette inkluderer frukt, grønnsaker, frokostblandinger, meieriprodukter, kjøtt, vin, brennevin og mer. Varierte klimaforhold, variert landskap og flerkulturelle tradisjoner innen EUs medlemsland resulterer i et rikt mangfold av landbruksprodukter, hver med sine egne unike egenskaper og smaksopplevelser. Oppsummert bidrar disse unike aspektene ved EU-landbruksprodukter til å øke sitt rykte for fortreffelighet, autentisitet og mangfold. Forbrukerne kan føle seg trygge på at EUs landbruksprodukter oppfyller strenge kvalitetsstandarder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *