
I dag ønsker jeg velkommen til Afternoon Tea?🤗❤️
Her får du oppskriften på deilige scones fra det engelske kongehuset og små sprø terter med vaniljekrem og bær som passer perfekt.
Da trenger du bare litt sandwich og ev makroner, da har du alt du trenger til en god Afternoon Tea.

Denne oppskriften på Scones er fra det engelske kongehuset! Etter å ha holdt oppskriften hemmelig i årevis, er den nå offentliggjort.
Ryktene sier at Dronning Elisabeth ikke går en dag uten hennes Afternoon Tea og da er alltid disse Scones en viktig del av den.
Hvert år arrangerer det engelske kongehuset Garden Parties, på Buckingham Palace, der mer enn 27000 kopper med te, 20 000 sandwiches og enorme mengder scones blir servert hvert år.
Her får du oppskriften på Scones

Scones fra det engelske kongehus
16 stk
500 g hvetemel
2 teskjeer bakepulver
94 g romtemperert smør
86 g sukker
2 egg
140 ml kefir*
100 g sultanas eller rosiner (utelates om du ønsker Scones uten rosiner.)
1 egg til pensling
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 175 grader over og undervarme.
Hvis du ønsker å lage scones med rosiner, heller du varmt vann over rosinene og lar dem stå i 30 minutter før de skal brukes.
Bland sammen mel, bakepulver, smør og sukker i en røreskål.
I en egen skål pisker du sammen egg og kefir. Ha eggeblandingene i melblandingen.
Bland sammen til du får en passende deig.
Hell vannet fra rosinene og tilsett dem.
La deigen hvile i 30 minutter.
Rull deigen ut med en kjevle. Ca 2,5 cm tykk.

Bruk et glass til å forme sconesene.


La dem hvile i 20 minutter.

Pensle sconesene med pisket egg.
Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Serveres lune med clotted cream, syltetøy, smør eller lignende.

I tillegg til scones er det godt med noe søtt. Små sprøe terter med vaniljekrem og bær passer perfekt.
Her får du oppskriften på tertene:

Små terter med vaniljekrem og bær
Ca. 24 stk
Mørdeig
300 g hvetemel
100 g melis*
200 g smør, skjært i små firkanter
1 egg
Ev. litt kaldt vann
Fyll
Vaniljekrem
Bær
Sett frem 24 små terteformer i metall på et bakebrett. Stive muffinsformer kan også brukes.
Bland mel og melis i en skål. Bland smøret sammen med melet til en smuldrete deig. Tilsett egg og bland deigen raskt sammen. Tilsett evt. litt vann hvis det trengs. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halv time. (Deigen kan gjerne lages dagen før).
Ta ut deigen fra kjøleskapet. Begynn med cirka en fjerdedel av deigen. Rull ut deigen mellom to lag med plastfolie, da er den enklere å håndtere. Deigen skal være 3–4 mm tykk.
Bruk et stort glass som er litt større enn diameteren på formene. til å stikke ut sirkler. Legg en sirkel med deig over formen og press forsiktig deigen ut til kanten.
Stek tertene midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er gylne.
Når tertene er avkjølt, fyller du dem med vaniljekrem og bær. Dryss gjerne litt melis over til slutt.
Du kan bruke denne vaniljekremen eller ferdig vaniljekrem.

Det er enkelt å lage sandwich til Afternoon Tea. Jeg laget klassikerne agurkesandwich med Philadelphia og sandwich med røkelaks og Philadelphia blandet med fersk dill. Skjær av skorpene på hvitt brød for å få autentiske sandwich.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis. I stedet for kefir kan du bruge kærnemælk.
Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
