
Det er ikke alltid enkelt å vite hva man skal ha på matpakken. Disse kjempegode ostehornene med pizzakrydder, er super populære og perfekte å ha på lur i fryseren.
Jeg lager dem ofte, gjerne sammen med barna. De er kjempegode og enkle å lage. Passer godt på tur, til frokosten, til matpakken eller som kveldskos, og de er fine å fryse.
Dette er en av de oppskriftene man alltid lykkes med, jeg deler den derfor gjerne:

Ostehorn med urter
Til 3 brett med horn (ca 24 stk)
1 liter lettmelk
200 g smør
1 pakke gjær (helst fersk, men tørrgjær kan også brukes)
1 teskje salt
2 spiseskjeer honning eller sukker
4 dl grovt hvetemel
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.
200 g ost (Norvegia, Jarlsberg eller lignende hvit ost)
egg til pensling
Pizzakrydder (oregano, timian og rosmarin) eller annen krydder
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt.
Ha smuldret gjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett den varme melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst og tilsett sammalt mel og vanlig hvetemel, litt og litt til du får en fast deig.
La deigen heve under lokk et varmt sted i ca. 40 minutter.
Del deigen i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel og del opp i 8 trekanter. Bruk gjerne pizzahjul til å dele opp deigen.
Ha godt med ost i skiver på hver trekant og rull sammen til horn.
La hornene heve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Ha litt revet ost og krydder på toppen av ostehornene.
Stekes ved 220 grader, midt i ovnen i 10 – 15 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte.



Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Hei!
Elsker oppskriftene dine🥰
Her på denne ble jeg litt i tvil vedr. melet.. skal jeg bruke hvetemel 1,8 dl totalt med grovt og fint?
Eller?
Hilsen Lina
Hei Lina
Hyggelig å høre.😊
4 dl grovt hvetemel
Hvetemel til deigen henger godt sammen ca. 18 dl.
Det vil si ca 22 dl mel til sammen.😊
Hei du har fine og enkle oppskrifter . Hva brukte du av krydre på ?
Så hyggelig å høre. 🙂 Jeg brukte Provencekrydder, du kan også bruke oregano eller pizzakrydder.