Av og til ER det enkleste det beste. Som i denne kaken som er en veldig enkel, men super god sjokoladekake lagt sammen med pisket krem med sjokoladebiter. Det blir ikke mye bedre enn dette.
Det er enkelt å variere kaken også. Bruk andre typer sjokolade som Daim, Snickers og lignende. Pynt med bær eller frukt og vips har du en helt annen kake.
Super enkel og super god sjokoladekake
Sjokoladekake
200 g smeltet smør
4 egg
300 g sukker (erstatt gjerne halvparten med brun farin for en rund og god smak)
1½ dl rømme, lettrømme eller Creme Fraiche
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 teskje frysetørket kaffepulver, (Nescafé eller lignende) rørt ut i 2 teskjeer vann. Du vil ikke smake kaffen, den vil bare forsterke sjokoladesmaken.
200 g mel
80 g bakekakao*
2 teskjeer bakepulver (strøkne)
½ teskje salt
Fyll
4 dl kremfløte*
1½ teskje vaniljesukker
50 g mørk sjokolade
Pynt
50 g mørk sjokolade
Sett ovnen på 175 grader.
Smør to runde springformer på sidene (ca. 21 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen.
Smelt smøret og sett det til side.
Pisk egg og sukker luftig (det tar 4–5 minutter). Rør forsiktig inn rømme eller Creme Fraiche, det smeltede smøret, vaniljeekstrakt/sukker og kaffepulver rørt ut i vann. Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bland dem godt sammen med en stor visp.
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
Ha røren i formene. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.
La kakene avkjøles med en tallerken over formene. Det gjør at kakene beholder fuktigheten. Sett dem eventuelt i kjøleskapet hvis du ønsker det skal gå raskere. Bunnene kan lages dagen før.
Visp kremen, tilsett vaniljesukker og hakket sjokolade.
Legg sammen kaken med krem i midten og på toppen. Pynt med hakket sjokolade.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er piskefløde.
Enkel og god kake. Må bare kjøpe to ringformer på 21 cm først 👍