Hvitløksbrød i form – magisk godt

Disse hjemmebakte hvitløksnurrene med mozzarella og urter kan forvandle en god suppe eller en annen enkel rett til en festmiddag.

Bare duften når du tar dem ut av ovnen…

Her får du oppskriften:

Hvitløksnurrer

100 g smør
1/2 liter lettmelk
1 pakke gjær, gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes
2 teskjeer salt (strøkne)
2 spiseskjeer sukker eller honning
900 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Fyll
2 pk mozzarella á 125 g
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer Provence krydder eller Oregano

1 egg til pensling

Smør en form som er ca 28 cm i diameter.

Varm smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en skål og tilsett gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Skjær mozzarellaene i små biter og bland med presset hvitløk og krydder.

Kjevle deigen ut til en rektangel ca. 1,5 cm tykt.

Ha mozzarellablandingen på den utkjevlede deigen og rull sammen fra langsiden.

Skjær tykke skiver og ha hvitløksnurrene i formen. Dekk med plastfilm, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 25 minutter til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem.

Serveres varme rett fra ovnen!

De egner seg godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *