Precious Europe

«PRECIOUS EUROPE» er en 3-årig kampanje med fokus på å fremme høykvalitetsrosiner og premium olivenolje fra Europa. Hovedmålet med kampanjen er å informere om kvaliteten til EUs premium olivenolje og rosiner til markedene i Storbritannia, Norge og Sveits, for å fremheve den europeiske historien, tradisjonen og erfaringen som finnes innen områdene olivenolje og rosinproduksjon og behandling, foretatt av sammenslutningen av tre produsentorganisasjoner lokalisert i området Korint.

Olivenolje er en type olje som utvinnes fra frukten på oliventreet. Det er en av de eldste og mest brukte matoljene i verden, spesielt i middelhavskjøkkenet. Olivenolje produseres ved å presse hele oliven og resultatet gir forskjellige kvaliteter, deriblant extra virgin, virgin, pure og light. Extra virgin olivenolje anses å være av høyeste kvalitet og utvinnes gjennom en grundig prosess som utelukkende inkluderer mekaniske metoder uten bruk av kraftige petrokjemiske løsemidler eller overdreven varme. Denne oljen har en rik, fruktig smak og en levende grønn farge. Olivenolje er en potent kilde til antioksidante biofenoler for å styrke og balansere immunsystemet fra frie radikaler.

Når det gjelder kulinariske bruksområder, er olivenolje en hovedingrediens i middelhavskjøkkenet og er verdsatt for sin evne til å forsterke smakene på allskens retter. Den robuste smaken gjør den perfekt for salatdressinger, marinader og dråper over grillede grønnsaker eller brød. Den kan også brukes til sautering, steking og baking, og tilfører maten en herlig fyldighet. Det bør bemerkes at i tusenvis av år har befolkningen i middelhavsbassenget konsumert olivenolje som den viktigste kilden til kostholdsfett.

Rent bortsett fra sine kulinariske bruksområder, har olivenolje og ekstrakter av olivenblader blitt brukt i århundrer i hudpleie- og hårpleierutiner på grunn av de fuktighetsgivende og næringsrike egenskapene. Den brukes ofte til produksjon av skjønnhetsprodukter, som fuktighetskremer, såper og sjampoer.

Når man skal velge en olivenolje, er det viktig å vurdere kvaliteten og autentisiteten. Forbrukere bør se etter anerkjente etiketter som viser oljens opprinnelse og utvinningsmetode. Faktisk har denne produktgruppen vist en vei for progressiv differensiering basert både på kvalitet (forbedring av visse sensoriske egenskaper) og på viktige troverdighetsattributter som beskyttet opprinnelsesbetegnelse (PUD), beskyttet geografisk indikasjon (PGI), lokal produksjon og organisk sertifisering. RIktig oppbevaring av olivenolje er på et kjølig, mørkt sted for å bevare friskhet og smak.

Samlet sett er olivenolje en kjær ingrediens som tilfører et snev av luksus og sunnhet til et bredt utvalg av retter, samtidig som den gir potensielle helsemessige fordeler. Allsidigheten og den distinkte smaken har gjort den til et elsket valg på kjøkken over hele verden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *