
Hva er vel bedre enn en super enkel kake som både smaker kjempegodt og som samtidig er naturlig sunn.
Denne kaken ble en stor favoritt hos alle i familien. Glutenfri, uten egg og mel, med bare gode naturlige ingredienser stappfull av god smak.
Du kan gjøre klar bunnen flere dager i forveien og oppbevare den i kjøleskapet med plast over. Da er det bare å ha på vaniljekesam og frukt før servering. Bunnen er litt klissete, men den blir litt fastere når den har stått noen timer i kjøleskap. (Du vil ikke få helt faste kakestykker).
Jeg trodde vi skulle ha til flere dager, men den forsvant som dugg for solen.
Her får du oppskriften.

Raw kake med vaniljekesam, frukt og bær
400 g dadler (15-20 stk alt etter størrelse)
200 g cashewnøtter uten salt.
2 bokser vaniljekesam* (6 dl) Du kan også bruke vanlig kesam og tilsette en teskje vaniljesukker. Gresk yoghurt, eller lettrømme kan også brukes.
Friske bær. Her har jeg brukt en blanding av jordbær, blåbær, kiwi og granateplefrø.
Ev litt olje til å smøre formen.
Ha dadler og cashewnøtter i en stor skål. Held over kokende vann og la de stå i ca 10 minutter.
Hell vannet fra og kjør dadlene og cashewnøttene i en foodprosessor til du får en fast masse. Hvis den er tørr kan du tilsette litt nøytral olje. For eksempel rapsolje eller lignende.
Smør en paiform med litt olje, eller ha i bakepapir.
Press bunnen ut i kantene. Bunnen er litt klissete, men den blir litt fastere når den har stått noen timer i kjøleskap. (Du får ikke helt faste kakestykker).
Skjær opp frukten.
Ha på vaniljekesam og legg frukten utover paien.
Den er allerbest servert fersk, men den kan også fint oppbevares noen timer i kjøleskapet før servering.
*Info til mine danske læsere: Vaniljekesam er vaniljekvark. Du kan også bruge Creme Fraiche 18 % eller græsk yoghurt med lidt honning.



Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
