Skikkelig gode og sunnere pannekaker

Har du lyst på pannekaker, men ønsker en sunnere versjon? Da kan jeg anbefale denne oppskriften som er full av sunne ingredienser. Disse pannekakene smaker akkurat som franske Crêpes. Ikke for harde, ikke for myke, bare kjempegode.

Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste.

Jeg har nå i tillegg laget en sunnere versjon her får du oppskriften på den.

Hvis du har lyst til å lage amerikanske pannekaker finner du oppskriften her.

Pannekaker til middag er også godt. Jeg deler to oppskrifter her.

Verdens beste sunnere pannekaker
Ca 16 stk

125 g kokosolje eller smør
6 mellomstore egg
6,5 dl mandelmelk (kan erstattes av kokosmelk, rismelk eller vanlig melk)
1 spiseskje honning
1 teskje vaniljeekstrakt (kan erstattes av frø fra 1/2 vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker)
1/2 teskje salt
150 g havremel (du kan enkelt lage havremel selv ved å kjøre havregryn i blender eller foodprosessor)
350 g hvetemel (gjerne spelt)
Smør til steking

Smelt kokosoljen eller smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.

Ha alle ingrediensene i en rørebolle/kjøkkenmaskin og rør godt til du får en glatt og fin røre. Røren skal ha konsistens som tykk kremfløte. Hvis den er for tykk, kan du tilsette mer melk, hvis den er for tynn, kan du tilsette mer mel.

Ha litt smør eller kokosolje i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsettes akkurat nok røre til at hele pannen blir dekket. Snu pannen godt i alle retninger slik at røren kommer godt ut i kanten av stekepannen. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen. Snu og stek til den er gyllen på begge sider. Bruk middels varme, da får du best resultat. Ta bort stekepannen fra varmen når du skal ha i ny røre, da svir du ikke smøret.

Tips: Ta en stor bit smør på en gaffel, da er det enkelt å dra den over stekepannen mellom hver steking.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *