Hjemmebakte hvitløkstenger

Hjemmebakte hvitløkstenger er kjempegode som tilbehør til all slags mat. Særlig en god salat eller suppe.

De er veldig enkle å lage og egner seg godt til å fryse. Har du dem i fryseren kan du alltid trylle frem noe godt.

Her får du oppskriften:

Du får ca 2 brett

Hvitløkstenger
100 g smør
1/2 liter lettmelk
1 pakke gjær, gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes
2 teskjeer salt (strøkne)
2 spiseskjeer sukker eller honning
900 g hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

Til pensling
100 g smeltet smør
1 – 2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer Provence krydder eller Oregano
Litt salt. Gjerne Maldonsalt eller annen flaksalt.

Varm smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en skål og tilsett gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Rull stenger som er ca 20 cm lange. Legg dem på brett med bakepapir. Dekk med plastfilm, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Smelt smøret og ha i presset hvitløk og krydder.

Pensle med hvitløksblandingen rett før de skal stekes.

Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem.

Pensle igjen med hvitløksblandingen når du tar dem ut av ovnen.

Serveres varme rett fra ovnen!

De egner seg godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

2 kommentarer

  1. Ser veldig gode ut, hvor tykke skal de være før etterheving (sånn ca)? Og er det meningen de skal være tørre/sprø, eller myke sånn som baguetter/rundstykker?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det skal være et par cm tykke. De blir en mellomting.😊

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *