Hvitløksbrød med smeltet ostedipp

Hvitløksbrød med smeltet ostedipp er litt magisk. Det kan forvandle selv en helt vanlig salat eller suppe til et skikkelig festmåltid!

I midten er det en deilig blanding av smeltet mozzarella, Norvegia og urter, og brødet er penslet med smeltet hvitløksmør. Jeg skulle ønske du kunne kjenne hvor godt det dufter når man tar det ut av ovnen.

Det er også perfekt hvis du skal ha gjester. Det vil garantert bli godt mottatt.

Her får du oppskriften:

Hvitløksbrød med smeltet ostedipp

75 g smør
5 dl melk
1 pakke (50 g) fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær (12 g)
1 teskje (strøken) salt
1 teskje honning eller 2 teskjeer sukker
1000 g eller ca 16 dl hvetemel (bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.)

Hvitløksmør
100 g smeltet smør
2-3 fedd presset hvitløk
En håndfull hakket persille eller 2-3 teskjeer tørket provence krydder eller Oregano

Ostedipp
1 pakke Mozzarella ost ca 200 g
100 g Norvegia eller lignende.
Litt hakket persille eller tørket Provence krydder eller Oregano

Finn frem en paiform eller lignende som er 18-20 cm i diameter.

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melken og varm opp til det blir håndvarmt.

Ha smuldret gjær eller tørrgjær i en stor skål sammen med salt og honning eller sukker.

Ha den varme melkeblandingen i skålen og rør til gjæren har løst seg opp.

Tilsett mel og elt deigen godt sammen. Bruk så mye mel at du får en fast og fin deig.

Heves i 40 minutter under lokk, eller med plastfilm over. Sett gjerne skålen et lunt sted.

Lag fyllet og hvitløksmøret

Skjær Mozzarellaen i mindre biter og riv Norvegia osten. Rør alt sammen til hvitløksmøret.

Når deigen er ferdig hevet, triller du små rundstykker. Ca 5 cm i diameter. Legg dem i paiformen. De du ikke får plass til i paiformen, har du på et bakebrett. Dekk med et rent tørkehåndkle eller plastfilm og la dem etterheve i ca 30 minutter.

Legg fyllet i midten og dryss med litt persille eller tørket Provence krydder. Pensle rundstykkene med hvitløksmør.

Stekes ved 200 grader varmluft, midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Serveres varme rett fra ovnen.

De egner seg godt til å fryse. Varmes før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *