
Sunn Brownie, er det mulig? Det er det og disse er kjempegode.
Denne oppskriften har under halvparten av kaloriene som en vanlig brownie har. Den er glutenfri, sukkerfri og den har bare sunne ingredienser.
Den inneholder noe fruktsukker fra dadlene. Hvis du er diabetiker eller ikke ønsker fruktsukker, kan dadlene derfor erstattes av 130 g Sukrin Gold (de kommer i tillegg til det som allerede brukes i oppskriften (220 g Sukrin gold i alt). Les mer om ulike sukkererstatninger her.
Her får du oppskriften:

Supergod og sunn Brownie
Ca 30 stykker 4 x 4 cm
130 g dadler uten stein (ca 20 stk)
6 mellomstore egg
75 g bakekakao* (visste du at bakekakao ikke er tilsatt sukker, det er rene pressede kakaobønner)
10 dråper vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang. Du kan også bruke 1 1/2 teskje vaniljesukker
90 gram Sukrin Gold (kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker)
200 g smør eller kokosolje
1 liten klype Maldonsalt eller lignende
3 dl kesam* (kan erstattes av lettrømme eller Creme Fraiche Light)
150 g mandelmel (kan erstattes av havremel (bruk havregryn som du kjører til mel i foodprosessor) Du kan også bruke speltmel om du tåler det.)
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i en liten langpanne på ca. 20 x 40 cm.
Ta steinene ut av dadlene. Kjør dem i foodprosessor sammen med eggene.
Ha resten av ingrediensene i en skål og rør til du får en deilig seigtflytende røre. Ha røren i formen.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kesam er kvarg, du kan også bruke Creme Fraiche Light.





Foto: Franciska Munck-Johansen