Indisk kyllingsuppe med eple og ingefær

Det finnes ikke mye bedre, når det er kaldt ute, enn en god, varm hjemmelaget suppe. Denne indiske kyllingsuppen har deilig smak av eple, karri og ingefær og smaker helt nydelig.

Det er også en fordel at den kan gjøres ferdig dagen før og bare varmes opp når man skal spise den. For eksempel etter man har vært ute og gått en lang tur.

Her får du oppskriften:

Indisk kyllingsuppe med eple og ingefær
6 personer

4 gule løk (middels store)
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer fersk revet ingefær
6 gulrøtter i mindre biter
2 syrlige epler (middels store)
2 store rød paprika
5 teskjeer karri (strøkne)
1 boks kokosmelk (400 g vanlig type ikke lett)
1 boks matfløte (3 dl)
10 dl kyllingkraft (Jeg synes den blir best laget av kyllingfond. Lag den gjerne ekstra kraftig. Jeg brukte 6 Maggi fond cups til 1 liter vann.)
Litt chilli eller kayennepepper
Salt og pepper
1 hel grillet kylling eller 6 kyllinglår
Havreris 6 porsjoner (kan erstattes av villris eller vanlig ris)
1 pakke vårløk

Pynt gjerne med fersk koriander om du får tak i

Tilbehør
Nanbrød

Pill den ferdigstekte kyllingen. Du kan selvfølgelig også steke opp kylling selv eller bruke biter av kylling. Gjør det du synes er enklest. Sett kyllingkjøttet til side.

Skjær løkene i mindre biter og stek dem med hvitløk på middels varme i noen minutter i en stor gryte med litt smør. Tilsett revet ingefær, gulrøtter, epler, paprika og karri. Stek det noen minutter.

Ha i kyllingkraft, kokosmelk og matfløte. Kok opp suppen og la den koke et par minutter til den er blitt kremet og god. Smak til med chilli og salt og pepper.

Kok opp havrerisen etter anvisningen på pakken

Server suppen rykende varm med ris, kyllingbiter og fersk vårløk og koriander.

Som tilbehør passer det godt med varmet nanbrød.

Suppen egner seg godt til frysing. Hvis det blir noe igjen da. 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *