Skikkelig gode, og enkle grove rundstykker

Etter all julematen er det godt med litt grove og hjemmebakte rundstykker. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage, (ingen elting, ingen etterheving og ingen utrulling), og du får kjempegode og saftige rundstykker som holder seg lenge.

De er perfekte å lage til helgen! Da har du gode ferske nystekte rundstykker til frokosten og resten kan brukes til matpakker.

Skikkelig gode og enkle grove rundstykker
20 stk

9 dl lillefingervarmt vann
1 pk fersk gjær (tørrgjær kan også brukes)
1 teskje salt
1 spiseskje sukker
1 dl smeltet smør eller nøytral olje
Ca 1200 gram mel og kjerner. Her har jeg brukt ca. 500 g hvetemel, 200 g rugmel, 200 g sammalt hvete og litt havregryn, men bruk det du har. Hvis du har litt müsliblanding eller andre kjerner er det også godt.
Pynt 50 g solsikkekjerner

Bland sammen lunkent vann, gjær, salt, sukker og smeltet smør eller olje.

Tilsett havregryn og evt kjerner eller müsliblanding. Ha i mel litt etter litt. Bland sammen med en treskje til du får en forholdsvis fast deig, omtrent som på bildet her. Du trenger ikke kna med hendene eller elte i maskin.Sett deigen til heving i ca 40 minutter et varmt sted. Dekk bollen med et lokk eller plastfilm.

Du trenger ikke etterheve deigen. Bare hell den rett i en langpanne som er dekket med bakepapir. Trykk deigen ut i kantene, og bruk en pizzaskjærer til å dele opp deigen i ønsket størrelse.

Ha på solsikkekjerner og sett langpannen rett i ovnen.

Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter, midt i ovnen på varmluft eller over- og undervarme. Eller til de er gylne og høres hule ut når du banker på dem med fingeren.

Serveres gjerne varme rett fra ovnen.

De holder seg ferske lenge, og egner seg også godt til å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *