
Tenk så koselig å servere et brett med minipavlovaer, slik at hver enkel gjest kan lage akkurat den pavlova de liker best.
Det er også enkelt å servere, for alt kan gjøres helt ferdig i god tid og bare settes frem.
I tillegg til marengsbunnene kan du ha ulike typer bær, nøtter, sjokolade, karamellsaus, sjokoladesaus og lignende.
Det ble veldig populært her.
Her får du oppskriften:
Pavlovabrett
(Oppskriften gir ca 12 stk/passende til 6-8 personer)
Marengsbunner
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik
Hjemmelaget Vaniljekrem
Frø fra en vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
5 dl matfløte* eller kremfløte* (du kan også bruke halv melk og halv fløte).
4 eggeplommer
100 g sukker
25 g Maizena*
Krem
3 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
Tilbehør
Ulike typer bær, sjokoladebiter, mandler, sjokoladesaus, karamellsaus og lignende. Bruk det dere liker best.
Sett stekeovnen på 100 grader varmluft. (Vær obs på at temperaturen skal settes ned til 90 grader når du setter marengsen i ovnen.)
Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter. Marengsen skal være ganske stiv. Den skal se omtrent slik ut når du snur vispen:

Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt ut bunnene. Start i midten og lag så en ekstra kant rundt, slik at du får både bunn og kant.
Sett marengsbunnene i ovnen.
Sett gradene på stekeovnen ned til 90 grader. Stek dem i 1 1/2 time i midten av ovnen.
Skru av ovnen og la marengsbunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten. Du kan lage bunnene flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare dem i stekeovnen. Men de kan også oppbevares i en stor kakeboks.
Lag vaniljekremen.
Skjær vaniljestangen halvt igjennom. Ta ut frøene. Ha fløte, vaniljestang og frøene fra vaniljestangen i en kasserolle. La den stå til den akkurat koker. Rør med en visp innimellom.
Ta frem en skål og pisk sammen eggeplommer, sukker og Maizena. Tilsett den varme fløteblandingen litt av gangen i eggeblandingen. Rør godt med en visp imens. Ha alt tilbake i kasserollen.
Varm forsiktig opp på nytt. Det er viktig at vaniljekremen ikke koker, da kan den skille seg. kremen blir tykkere etter hvert som den blir varmere. Når den begynner å tykne tar du den bort fra varmen. Rør til den blir tykkere. (Hvis ikke den blir tykk nok tar du den tilbake på varmen til den får ønsket konsistens.) Avkjøl helt. Kan lages flere dager før og oppbevares i kjøleskap.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.
Sett frem alt i ulike skåler. Du kan gjøre alt klart flere timer før servering. Oppbevar krem og vaniljekrem i kjøleskapet og ta det frem rett før servering.



Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
