Delfiakake – en skikkelig juleklassiker

Delfiakake er en skikkelig juleklassiker. Jeg husker den selv fra jeg var liten. Moren min pleide å lage den og det var alltid stas når den ble tatt frem. På dansk kaller vi den for «Kiksekage».

Den er enkel å lage og kan gjøres ferdig flere dager før servering.

De fleste serverer den med geletopper som pynt, og det er også veldig godt. Jeg synes den blir ekstra god med bringebær på toppen. Det er lite som passer så godt sammen som mørk sjokolade og bringebær. Siden det er en ganske mektig kake er det også godt med friske bringebær til. Men velg det du liker best.

Om du vil kan du ha ekstra lag med marsipan sammen med kjeks. Det blir også veldig godt.

Hvis ikke du har Delfia i huset, kan du bruke smør i stedet.

Delfiakake

250 g mørk sjokolade
4 spiseskjeer sterk kaffe
1 pakke Delfia (250 g)*
2 egg
3 spiseskjeer sukker
1/2 pakke Marie kjeks (eller annen søt kjeks)
Ev marsipan
1 pakke bringebær* til pynt

Kle en 1 liters brødform med plastfilm eller bakepapir og sett frem kjeksen.

Lag sterk kaffe og sett den til side.

Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og la den smelte sammen med fettet. Det er viktig at du bruker veldig svak varme, ellers kan sjokoladen klumpe seg.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade i eggedosisen, litt om gangen. Tilsett 4 spiseskjeer av kaffen. Rør til du får en blank og fin sjokolademasse.

Ha sjokolademassen lagvis med kjeks og eventuelt marsipan.

Sett Delfiakaken i kjøleskap dekket med plastfilm. Det kan ta noen timer før den stivner. Lag den derfor gjerne dagen før.

La den stå kjølig til den skal serveres.

Den holder seg i flere uker.

Serveres med bringebær på toppen.

*Info til mine danske læsere: Delfiafett er Palmin (kan erstattes af smør), bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

1 kommentar

  1. Thanks for sharing.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *