
Her får du oppskriften på en av favorittkakene mine, som passer perfekt til små og store juleselskaper!
Granateplefrøene ligner på små juveler, og gir kaken en herlig touch av juleglam. Den er i tillegg svært enkel å lage og den kan gjøres ferdig flere timer før servering. Og smaken… helt nydelig!
Hvit sjokolademoussekake med granateple
Mandelbunn
200 g mandler
200 g sukker
2 egg
Sjokolademousse
200 g hvit sjokolade
4 dl kremfløte*
3 eggeplommer
Eventuelt 1 spiseskje fintrevet appelsinskall
Pynt
1-2 granatepler
Sett ovnen på 175 grader.
Visp egg og sukker til eggedosis. Mal eller finhakk mandlene. Ha dem i eggedosisen og bland forsiktig med en slikkepott. Ha røren i en smurt form med løs bunn (ca 23 cm).
Tips: Ha bakepapir i bunnen av formen (la noen cm stikke ut på hver side), da er det enklere å flytte bunnen over på et serveringsfat uten at den går i stykker.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter. Sett formen til avkjøling.
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vannbad. Ha 1 dl kremfløte og 3 eggeplommer i en liten kasserolle. Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Avkjøl litt og ha i den smeltede sjokoladen. Tilsett revet appelsinskall.
Ta bunnen forsiktig av formen. Fjern bakepapiret og sett mandelbunnen med formen rundt på et serveringsfat.
Pisk resten av kremfløten til krem. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Hell blandingen i formen med mandelbunnen. Sett kaken i kjøleskapet. Den bør stå minimum 1 time i kjøleskapet før servering.
Tips: Kaken kan også serveres som iskake. Sett den da i fryseren i minimum 3 timer. La den stå i kjøleskapet ca. 1/2 time før servering for å få en god konsistens.
Rett før servering pyntes kaken med granateplefrø. Brekk granateplene forsiktig fra hverandre, da holder frøene seg hele. Legg dem gjerne noen minutter på et tørkepapir slik at det ikke kommer saft på kaken.
*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde.
Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
