Konfektkake med pepperkakehus

Konfektkake med krem er en garantert vinner. Pyntet med pepperkakehus ser den i tillegg dekorativ ut, og den er ekstra hyggelig å servere nå når vi nærmer oss jul.🤗🎄

Her får du oppskriften:

Kladdkake med pepperkakehus
(til 6 personer)

Kladdkake:
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Pynt
3 dl kremfløte
3 strøkne spiseskjeer melis*
1 teskje vaniljesukker

Pepperkakehus
1 pakke ferdig pepperkakedeig. (Du kan også lage deigen selv. Klikk her for å få oppskriften.)

Melisglasur:
500 g melis
1 eggehvite

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 – 20 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens. (Du kan også lage den opp til en uke før og fryse den).

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på kremen. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap.

Lag pepperkakehusene. La dem avkjøle og pynt med melisglasur. De kan lages flere dager i forveien.

Ha kremfløten, melis og vaniljesukker i en skål og pisk til krem. Den skal være akkurat så stiv at du kan snu skålen opp ned uten at den faller ut.

Pynt kaken med krem og pepperkakehus. Sikt gjerne litt melis over til slutt.

Når først pepperkakehusene er satt på kaken, bør den serveres ganske raskt for at ikke pepperkakehusene skal bli myke.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *