Brownie-nisser

I dag deler jeg oppskriften på søte Brownie nisser. De er artige å servere til juleselskap eller lignende og de smaker utrolig godt. Du kan gjøre ferdige browniesene opp til en uke i forveien og fryse dem. Resten gjøres klar maks et par timer før servering.

Her får du oppskriften: (Den kan lages både med Airfryer og vanlig stekeovn.)

Brownie-nisser (ca 25 stk)

Brownies
3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
100 g eller 2 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)

Frosting
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Pynt
2 pakker jordbær

Start med å lage browniesene.

Sett ovnen på 175 grader varmluft om du bruker vanlig stekeovn.

Sett frem små muffinsformer på et bakebrett.

Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha røren i mufinsformene. (Fyll dem ca 2/3, ikke helt opp.)

Stekes i Airfryeren ved 175 grader i 8-10 minutter.

Hvis du bruker vanlig stekeovn steker du dem på 175 grader varmluft midt i ovnen i 8-10 minutter.

Følg godt med, og ta dem ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. De må heller være for lite enn for mye stekt.

Avkjøl på rist.

Fjern stilken fra jordbærene. Det er best å bare nappe ut stilken, i stedet for å skjære den av. Sett dem på tørkepapir, slik at du får minst mulig saft fra jordbærene. (Det kan misfarge frostingen.)

Lag frostingen:

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.

Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk krem.

Ha kremen i en sprøytepose med liten stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk.

Pynt hver brownie med frosting og jordbær. Oppbevares i kjøleskap til de skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *