Crinkle Cookies

Lyst på å lage skikkelig gode og superenkle julekaker? Da kan jeg anbefale Crinkle Cookies.😃🎄✨

De smaker som en blanding av kransekake og makroner og så ser de skikkelig fine ut også. De er til og med naturlig glutenfrie.🤗🎄

Du får ca 3 brett med denne oppskriften. Halvparten med kakao og halvparten uten.

Her får du oppskriften:

Crinkle Cookies

700 g mandelmel
500 g melis
Revet skall av en sitron
4 egg
3 teskjeer vaniljesukker
4 teskjeer bakekakao
100 g melis til å trille kakene i

Start med å sette ovnen på 180˚C. Gjør klar tre bakebrett med bakepapir.

Bland sammen mandelmel, melis, revet sitronskall og vaniljesukker i en stor skål.

Pisk eggene lett sammen i en egen skål, og bland dem sammen med resten.

Jobb deigen raskt sammen med hendene. Det kan være forskjell på størrelsen på egg, Ha derfor ekstra melis og/eller mandelmel i deigen om den skulle bli for myk eller litt vann om den skulle bli for tørr. Den skal være så fast at du enkelt kan trille små kuler.

Ha bakekakao i halvparten av deigen.

Trill til små kaker. På størrelse med små plommer.

Trill dem i melis.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne.

De skal være myke inni og litt sprø på utsiden.

Oppbevares i kakeboks i romtemperatur. De egner seg også godt til å fryse.😊🎄✨

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

17 kommentarer

  1. Arnhild Pedersen Skoge

    Kan jeg bruke sukrin melis for melis? Bruker du ferdig malt mandelmel?

    Mvh
    Arnhild

    1. Ja, ferdig malt mandelmel. Du kan bruke sukrinmelis.😊

  2. Mona Grindberg

    Takk for oppskrift. Hvor mange cookies blir det av denne deigen? Mvh Mona

    1. Bare hyggelig😊❤️

      Du får ca 3 brett med denne oppskriften. Halvparten med kakao og halvparten uten.😊

  3. Kan jeg bruke fett redusert mandelmel?

    1. Det bør helst være vanlig mandelmel. 🙂

  4. Bakekakao? De ser veldig gode ut🤩

    1. franciskasvakreverden

      Det stemmer. 🙂
      Hyggelig å høre. 🙂

  5. Hilde Røstgaard

    Hei🥰
    Har smakt disse, og de er sååååå gode 👏👏Kan man bruke selvlaget mandelmel? selv

    1. Så hyggelig å høre!😊❤️
      Ja, det går kjempefint.

    2. Koselig å høre. Ja, det går kjempefint. 🙂

  6. Skall fra en hel sitron?

    1. Det stemmer. 🙂

  7. Bente Irene Ross

    Hei HAr bakt disse i dag men de sprekker ikke som dine kan det være at deigen har vært for kompakt? Men de var sprø utenpå og myke inni

    1. Ja, det kan være grunnen. De sprekker først helt på slutten. Det kan også være at de sto litt kort tid i ovnen. Det er forskjell på ovner. Det er derfor ikke alltid så enkelt å beregne steketid. 🙂

  8. Hei, takk for at du delte denne oppskriften, de ble fantastisk gode 🙂 Jeg trillet de til kuler, og tok dem ut av ovnen 12 min senere, og de var akkurat like trill runde og uten sprekker. Men jeg klemte de lett ned med en spatel da de var rykende varm, og da ble de fine og krinklete. Tror nok årsaken er at jeg bruke Sukrin fettredusert mandelmel. Neste gang skal jeg heller bruke vanlig mandelmel, evt male mandler selv. Takk for all deling av nydelige kaker her inne.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Hyggelig å høre.😊 Takk for gode ord.☺️ Ja, det bør helst være vanlig mandelmel. Men hørtes ut som en god løsning du fant.😊🎄

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *