Oh my God kake – Helt fantastisk festkake

Dette er uten tvil en av de beste kakene jeg har smakt. Verdens beste sjokoladekake og frisk bringebærmousse toppet med myk italiensk marengs. Oh my God! Denne kaken er virkelig helt fantastisk!

Passer perfekt nå i desember om du skal ha gjester.

Oh my God kake
Til 10 – 12 personer

Sjokoladekake
4 egg
125 g mørk rørsukker gjerne Muscavado-sukker (kan erstattes av brunt sukker Brun Farin)
125 g vanlig sukker
1 teskje vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
300 g god mørk sjokolade gjerne Odense 55 %
50 g hvetemel

Pynt
250 g bringebær*

Bringebærmousse
400 g frosne bringebær*
120 g sukker
saft og skall fra 1 lime
6 gelatin plater*
6 dl kremfløte*
Frø fra 1/2 vaniljestang

Italiensk marengs
120 g eggehvite
40 g + 200 g sukker
1 dl vann

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform på ca. 24 cm i diameter. Smør sidene.

Visp egg og sukker lett sammen for hånd. Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 25–30 minutter. Sjekk ofte! Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter.

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken helt.

Lag bringebærmoussen. Legg gelatinplatene i kalt vann i 10 minutter. Kok opp bærene og tilsett sukker og lime saft og fintrevet skall. La det koke i noen minutter til sukkeret er oppløst.
Ha blandingen i en blender, blend godt og sikt puréen, slik at du får bort frøene. Ha blandingen tilbake i kasserollen og gi den et kort oppkok. Ta det av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i bringebærpuréen. Rør til gelatinplatene blir oppløst. Avkjøl til blandingen er kald, men ikke stiv.

Pisk fløten til krem sammen med frø fra vaniljestang. Tilsett den kalde bringebærpuréen. Rør lett sammen. Ha den avkjølte sjokoladekaken i en ren springform. Hell moussen over kaken og la kaken stå kaldt i kjøleskapet i minst 2-3 timer, gjerne over natten.

Lag marengsen rett før servering. Pisk eggehvitene og 40 gram av sukkeret halvstivt på middels hastighet. Ha 200 g sukker og 1 dl vann i en kasserolle og la det koke i noen minutter uten å røre til det blir til sirup. Når sirupen er akkurat 120 grader er den klar. Hvis du ikke har termometer kan du la laken stå et halvt minutt etter du har tatt den av varmen. Tilsett siruppen i en tynn stråle, mens du pisker marengsen. Pisk marengsen på full styrke til den er akkurat så stiv at du kan snu bollen opp ned. Men ikke pisk for lenge, da kan den bli kornete.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Skjær med en skarp kniv rundt kanten, og fjern forsiktig formen. Pynt med marengstopper og bringebær. Brenn gjerne marengsen med en marengsbrenner hvis du har det. Ellers er den også god som den er.

*Tips til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde, gelatinplater er husblas, bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

2 kommentarer

  1. Kan man lage denne dagen i forveien? Utenom marengsen 😊

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det kan du😊👍🏻

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *