
Black Magic Cake er virkelig en av de aller saftigste og beste sjokoladekakene jeg noen gang har smakt.
Sjokoladekaken er så saftig at den smelter i munnen, og sammen med fløyelsmyk sjokolademousse, toppet med masse godt, er dette en kake som virkelig imponerer.
Jeg har to» hemmelige» ingredienser som jeg mener gjør en stor forskjell. De er muscovadosukker (eller brunt sukker) og frø fra vaniljestang.
Muscovadosukkeret eller brunt sukker gir kaken en myk og runn smak. Frø fra vaniljestang gir en dyp og ekstra god vaniljesmak. Til en festkake som denne mener jeg det er vel verdt å ta med disse to ekstra ingrediensene.

Her får du oppskriften:
Black Magic Cake
175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (1,75 dl)*
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør
Sjokolademoussekrem
4 dl kremfløte*
1,5 dl sukker
30 g bakekakao
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
Pynt
1 pakke Tofféfee
1 pakke Smash
Sjokoladekuler eller lignende
Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.
Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.
Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.
Fordel deigen i de to formene.
Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.
Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.
Lag sjokolademousse-kremen.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.
Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.
Pynt med sjokolade.
Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Den er like god dagen etter.
Kan også fryses.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kefir er som ymer. Kremfløte er piskefløde. Det kan være lidt svært at finde Smash i Danmark, men man kan bruge hvad man vil af chokolade til pynt. Hvis du vil have fat i Smash i Danmark, kan de bestilles HER. 🙂


Jeg har også en sommerversjon av denne kaken med friske bær. Den finner du HER.
Foto: Franciska Munck-Johansen og Vegar Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kan sukkermengd i fyllet halveres? Virker masse med 1,5 dl sukker til 4 dl fløyte. Er redd det blir ekstremt søtt
Jeg vil anbefale å følge oppskriften. Jeg synes det blir veldig riktig forhold med sukker sammen med bakekakao.
🙂
Kaken min er fortsatt helt rennende inni, har stekt nesten 30 min… Hva har jeg gjort feil?
Da steker du den bare litt til. Det kan være ovnen ikke var varm nok eller kanskje mindre form.😊