
Varm nylaget smuldrepai med epler rett fra ovnen sammen med god vaniljeis! Mmm… Enklere og bedre dessert skal man lete lenge etter! Perfekt nå på høsten.
Du kan også lage den med annen frukt eller bær. Plommer, pærer og lignende passer godt.
Her får du oppskriften:
Smuldrepai med epler
4 personer
5 syrlige store epler (gjerne norske)
4 spiseskjeer brun farin (eller vanlig sukker)
1 teskje kanel
200 g romtemperert smør
200 g hvetemel
50 g sukker
50 g hakkede mandler (kan utelates)
1 liter god vanlijeis
Skjær eplene i mindre biter. Ha dem i en smurt paiform som er ca 26 cm i diameter. Ha på brun farin og kanel og vend det sammen med eplebitene.
Kjør smør, hvetemel og sukker i en foodprosessor eller bland med hendene. Fordel over epleblandingen sammen med hakkede mandler.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 – 25 minutter til smuldrepaien er gyllen og eplene er møre.
Serveres varm med vaniljeis.




Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
