
Hummus er godt. Loaded Hummus med nektariner, fetaost og valnøtter er helt fantastisk godt.
Server sammen med varme pitabrød som deilig snack eller som tilbehør til vegetariske retter, kjøtt, fisk eller lignende.
Her får du oopskriften min på hjemmelaget Hummus. Den har en utrolig god smak og er myk og luftig i konsistensen.
Hemmeligheten er å kjøre den ekstra lenge i blenderen. Gjerne 3-5 minutter.
Denne oppskriften passer som tilbehør til 4-6 personer.

Hjemmelaget Hummus med nektariner, fetaost og valnøtter
800 g kikerter – 2 pakker
4 spiseskjeer Tahini (kan erstattes av 4 spiseskjeer ristede sesamfrø)
2 fedd presset hvitløk
2-3 teskjeer spisskummen
1 – 2 teskjeer salt (gjerne Maldonsalt)
2 spiseskjeer sitronsaft
5 spiseskjeer olivenolje
3 nektariner
1 pakke fetaost med soltørkede tomater
En god håndfull valnøtter
Hell vannet fra kikertene og skyll dem.
Ha alle ingrediensene til Hummusen i en blender og kjør i 3-5 minutter. Tilsett litt ekstra vann eller olje om Hummusen er for tør.
Smak til med spisskummen, salt og/eller sitronsaft.
Pynt med nektariner i båter, fetaost og valnøtter.
Server gjerne med varme pitabrød eller bruk Hummus som tilbehør til annen mat.


Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
