Kylling med bacon og potetbåter (og verdens enkleste og beste saus)

Annonse

Kylling med bacon og potetbåter med verdens enkleste og beste saus er skikkelig kosemat.

Jeg vet, verdens enkleste og beste saus høres jo litt mye ut. Men denne sausen har bare to ingredienser og den smaker virkelig helt fantastisk. Den er det perfekte tilbehøret til kylling med bacon og potetbåter.

Har du prøvd airfryer enda? Hvis ikke kan det anbefales. Jeg har akkurat testet den helt nye Airfryeren til Cosori, – Dual Blaze. Den er super enkel å bruke. Noen få tastetrykk, så er du i gang. Den har dobbelt varmeelement, som gjør den helt unik. Det betyr at maten tilberedes opptil dobbelt så raskt som i en tradisjonell ovn. Det sikrer også enda sprøere resultat og du trenger ikke lenger å snu maten eller riste kurven.

Klikk HER for å se mer.

Her får du oppskriften: (Den kan lages både med Airfryer og vanlig stekeovn.)

Kylling med bacon og potetbåter
(2 personer)

Kylling med bacon
2 kyllingfileter
4 skiver bacon
Salt og pepper

Potetbåter
8-10 poteter
Litt olje
Salt og pepper

Saus
1 beger lettrømme (3 dl)
1/2 – 1 dl kyllingfond

Ha bacon rundt kyllingstykkene. Legg dem i Airfryer skuffen eller i en ildfast form om du bruker vanlig stekeovn. Skjær potetene i mindre båter, ha litt olje over og krydre både potetbåtene og kyllingstykkene med salt og pepper.

Velg kyllingfunksjonen på Airfryeren og juster tiden til 15 minutter. Trykk så på «Start». Sjekk at kyllingen er gjennomstekt og potetene sprø og gylne. Hvis ikke gir du dem noen minutter til.

Hvis du bruker vanlig stekeovn forvarmer du ovnen til 200 grader varmluft. Når den er varm setter du den ildfaste formen med kyllingfiletene og potetbåtene midt i ovnen og steker dem i 20 – 25 minutter til kyllingfiletene er gjennomstekte og potetene er sprø og gylne.

Lag sausen ved å blande lettrømme og kyllingfond. Det kan være forskjell på styrken av fond, smak derfor til. Varm forsiktig. Skal ikke koke, bare varmes.

Servér alt samtidig.

Her ser du airfryeren jeg har. Den heter Cosori – Dual Blaze. Vi bruker den til mye forskjellig, og den er veldig enkel både å bruke og gjøre ren. Cosori Airfryer, er en av de mest solgte modellene i verden. Den har fått best i test i mange ulike tester og den har fått 4,7 av 5 stjerner basert på over 55 000 kundevurderinger.

Se mer på: www.cosori.no

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *