
Jeg elsker Pavlova og jeg prøver gjerne ulike oppskrifter.
Dette synes jeg er Verdens beste sjokolade Pavlova. En helt nydelig versjon av den vanlige Pavlovaen.
Den kan virkelig anbefales!
Det er ekstra kjekt at du kan lage marengsbunnen ferdig flere dager før og bare legge den sammen med krem og bær før servering.

Verdens beste sjokolade Pavlova
Marengsbunn
4 eggehviter
1/4 teskje salt
250 g sukker
2 teskje Maizena
1 teskje eddik
2 toppede spiseskjeer bakekakao*
Fyll og pynt
5 dl kremfløte*
2 teskjeer vaniljesukker
50 g mørk sjokolade
4 pakker bringebær* ca 500 g
Eventuelt litt stemorsblomster til pynt (bruk usprøytede blomster)
Sett stekeovnen på 120 grader. Bruk over og undervarme. (Settes ned til 100 grader når du setter marengsen i ovnen).
Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Pass på at du ikke visper for lenge, da blir blandingen klumpete.
Sikt over bakekakaoen og vend den veldig forsiktig inn i marengsen. Jeg synes det er fint å få et marmormønster i marengsen. Hvis du ønsker det er det bare å røre minst mulig etter kakaoen er tilsatt.
Hell marengsen ut på et stekebrett med bakepapir i en sirkel (ca 26 cm i diameter). Sett ned temperaturen på ovnen til 100 grader. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med døren litt på gløtt. (bruk eventuelt en gryteskje eller lignende.)
Løft forsiktig over marengsbunnen på et fat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Ha kremen over marengsbunnen og topp med bringebær og hakket mørk sjokolade.
Tips: Legg kaken sammen rett før servering hvis du vil være sikker på at marengsbunnen ikke blir bløt.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy. Kremfløte er piskefløde og bringebær er hindbær.




Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
