Key Lime pie med kiwibær

Key Lime pie er en klassisk amerikansk pie fra Florida Keys og Key west. Det er ikke rart den har blitt berømt, for den har den perfekte kombinasjonen av søtt, syrlig og deilig krønsj fra kjeksbunnen. Denne gangen har jeg laget den med smakfulle kiwibær, eller mini-kiwi som de også blir kalt.

Her får du oppskriften:

Bunn og fyll kan gjerne lages dagen før.

Key Lime pie med kiwibær 
(6 porsjoner)

Bunn
300 g havrekjeks (Bixit eller lignende)
140 g smør
1-2 spiseskjeer brunt sukker

Fyll
4 lime (skall fra 2 og saft fra 4)
5 eggeplommer
1 boks søt kondensert melk 397 g, (OBS det er viktig å bruke søt kondensert melk, og ikke vanlig kondensert melk som Viking melk. Den søte er tykk og karamellisert.)

Pynt
3 dl kremfløte
2 teskjeer melis
1 teskje vaniljesukker eller frø fra en halv vaniljestang
1 pakke kiwibær

Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.

Start med å lage bunnen. Ta frem en springform som er ca 20 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen og langs sidene, da er det enklere å få ut kaken når du skal servere den.

Smuldre kjeksen i kjøkkenmaskin eller lignende. Tilsett smeltet smør og brunt sukker og rør godt sammen. Fordel deigen i springformen. Press den opp langs sidene med en skje. Stek bunnen midt i ovnen på 175 grader over- og undervarme i 10-12 minutter. La bunnen avkjøle i formen.

Vask 2 lime og tørk dem. Riv skallet fint. (Bruk kun det grønne, det hvite kan gjøre fyllet bittert.) Press ut saften fra 4 lime, (ca 1.5 dl saft).

Pisk eggeplommene godt sammen. Tilsett kondensert melk og rør godt. Ha så i limesaft og skall og rør sammen. Hell fyllet i formen med bunnen.

Stekes midt i ovnen med over- og undervarme på 175 grader i 15-20 minutter. Fyllet skal være fast på toppen, men myk inni.

Avkjøl paien på kjøkkenbenken og sett den så i kjøleskapet i et par timer før servering.

Før servering pisker du fløten til krem sammen med melis og vaniljesukker.

Pyntes med krem og kiwibær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *