Himmelsk god Daim konfektkake med krem og saltkaramellsaus

Deilig myk konfekt sjokoladekake toppet med pisket krem, hjemmelaget saltkaramellsaus og hakket Daim. Det må jo bare bli godt!

Denne karamellsausen har bare 3 ingredienser og er bokstavelig talt laget på under et minutt. Jeg har tidligere stått i opp til en halv time for å lage karamellsauce. Men etter jeg eksperimenterte meg frem til denne karamellsausen lager jeg bare den. Super enkel og rask å lage og smaker helt fantastisk.

Sjokoladekaken kan du lage opp til en uke i forveien og fryse. Karamellsausen kan du også lage en uke før og bare oppbevare på glass. Da er det bare å piske opp krem og ha på karamellsauce og hakket Daim når du skal servere den.

Her får du oppskriften:

Himmelsk god Daim konfektkake med krem og saltkaramellsaus

Konfektkake
150 gram smør
135 g (1,5 dl) sukker
135 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskjeer vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Saltkaramellsaus
100 g brun farin (brunt sukker)
1 dl matfløte eller kremfløte
litt Maldon salt eller lignende

Pynt
3 dl kremfløte
1 spiseskje sukker
1 pakke Daim – 2 stykker (ca 55 g)

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er ca 20 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Ta den ut av kjøleskapet minst 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på pisket krem.

Lag karamellsausen. Ha Brun farin og kremfløte i en kasserolle. Kok opp, rør til du får ønsket konsistens. Smak til med litt Maldonsalt. Ha karamellsausen på et glass med lokk.

Pisk kremfløten til krem sammen med sukker. Hakk Daimsjokoladen.

Ha kremen på kaken. Pynt med karamellsaus og hakket Daim.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

4 kommentarer

  1. Hei! Jeg lurer på hvordan du får hevet din kake, som på bildet, hvis man følger oppskriften som ikke inneholder bakepulver? Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men den ble syltynn…like tynn som glasur på en sjokoladekake😉

  2. franciskasvakreverden

    Hei Line
    Det hørtes veldig rart ut. Ingrediensene er ca 8 dl tilsammen. Jeg kan ikke skjønne hvordan du kan få en kake som er like tynn som glasur på en sjokoladekake da.
    Jeg har bakt den mange ganger og det har aldri vært et problem. Det er riktig at det ikke skal bakepulver i deigen. Men den hever seg litt når den blir stekt for det.
    Vennlig hilsen
    Franciska 🙂

  3. Takk for raskt svar!🤩
    Tror jeg skal prøve å lage den en gang til og håpe på litt større kake😉
    Vh Line

    1. Bare hyggelig😊
      Høres ut som en god plan. Pass på å ikke bruk for stor form. Du kan også doble oppskriften.😊

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *