Porsjons Focaccia med Rosmarin salt

Annonse

Har du prøvd å porsjons-focaccia. Jeg har akkurat laget dem for første gang og det blir ikke siste. De ble SÅ gode!

Jeg lager dem i muffinsformer i metall. Siden man ikke trenger å kna eller rulle de ut, var det super enkelt. De var også veldig praktiske og dekorative å servere.

Jeg laget dem med Rosmarin-saltet – Havets dugg fra Engebretsen. Det ble prikken over i-en. Dette er Focaccia som smaker varme solrike kvelder i Toscana.

Her får du oppskriften:

Focaccia i porsjonsformer ca 24 stk

Deig
9 dl fingervarmt vann
50 g gjær (gjerne fersk gjær, men tørrgjær går også fint.)
1-2 strøkne spiseskjeer honning (eller sukker)
1/2 ts salt
ev. litt chilipulver
ca 1100 g hvetemel

Oljeblanding
1 1/2 dl olivenolje eller annen nøytral olje
2 store fedd hvitløk
4 teskjeer ferdig provencekrydder, eller 1 teskje av hver av rosmarin, basilikum og oregano.

Rosmarinsalt til å ha over focacciaen

Begynn på focacciaen. Bland sammen vann, gjær, honning eller sukker, salt og ev litt chilipulver. Tilsett melet. Bruk en treskje, da går det raskt. Deigen skal være klissete. Dekk skålen med plastfilm og la deigen heve i ca 40 minutter.

Ha oljen i en liten skål. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Ha litt olje på fingrene. Rør deigen sammen, slik at du får ut mye av luften.

Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig.

Pensle muffinsformer av metall med oljeblandingen. Ha deigen i formene.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først, da er det enklere å få deigen ut av skålen og bre den utover langpannen.

Ha oljeblandingen over deigen. Dryss med Rosmarin-salt.

La deigen heve ca 40 minutter til.

Stekes på 200 grader i ca 10 – 15 minutter til de har fått en gylden skorpe og høres hule ut når du banker på dem. Serveres lune.

De egner seg godt til å fryses ned og kan lages flere dager før servering. Jeg pleier å lage dem dagen før og varmer dem i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *