
Hummus er noe av det beste jeg vet. Passer til alt fra gode vegetariske retter til kjøtt, fisk, snacks og mye mer.
I dag deler jeg oppskriften på hjemmelaget Hummus. Den har en utrolig god smak og er myk og luftig i konsistensen.
Hemmeligheten er å kjøre den ekstra lenge i blenderen. Gjerne 3-5 minutter.
Denne oppskriften passer som tilbehør til 4-6 personer.
Hjemmelaget Hummus
800 g kikerter – 2 pakker
4 spiseskjeer Tahini (kan erstattes av 4 spiseskjeer ristede sesamfrø)
2 fedd presset hvitløk
2-3 teskjeer spisskummen
1 – 2 teskjeer salt (gjerne Maldonsalt)
2 spiseskjeer sitronsaft
5 spiseskjeer olivenolje
Hell vannet fra kikertene og skyll dem.
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør i 3-5 minutter. Tilsett litt ekstra vann eller olje om Hummusen er for tør.
Smak til med spisskummen, salt og/eller sitronsaft.
Server gjerne med varme pitabrød eller bruk Hummus som tilbehør til annen mat.



Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
