Hjemmelaget Hummus

Hummus er noe av det beste jeg vet. Passer til alt fra gode vegetariske retter til kjøtt, fisk, snacks og mye mer.

I dag deler jeg oppskriften på hjemmelaget Hummus. Den har en utrolig god smak og er myk og luftig i konsistensen.

Hemmeligheten er å kjøre den ekstra lenge i blenderen. Gjerne 3-5 minutter.

Denne oppskriften passer som tilbehør til 4-6 personer.

Hjemmelaget Hummus 

800 g kikerter – 2 pakker
4 spiseskjeer Tahini (kan erstattes av 4 spiseskjeer ristede sesamfrø)
2 fedd presset hvitløk
2-3 teskjeer spisskummen
1 – 2 teskjeer salt (gjerne Maldonsalt)
2 spiseskjeer sitronsaft
5 spiseskjeer olivenolje

Hell vannet fra kikertene og skyll dem.

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør i 3-5 minutter. Tilsett litt ekstra vann eller olje om Hummusen er for tør.

Smak til med spisskummen, salt og/eller sitronsaft.

Server gjerne med varme pitabrød eller bruk Hummus som tilbehør til annen mat.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *