Oppskrift på Scones fra det engelske kongehus

I dag deler jeg en spennende oppskrift! Oppskriften på Scones, – direkte fra det engelske kongehuset! Hvor kult er ikke det?

Oppskriften ble i mange år holdt hemmelig, men nå er den offentliggjort.

Ryktene sier at Dronning Elisabeth ikke går en dag uten hennes Afternoon Tea og da er alltid disse Scones en viktig del av den.

Hvert år arrangerer det engelske kongehuset Garden Parties, på Buckingham Palace, der mer enn 27000 kopper med te, 20 000 sandwiches og enorme mengder scones blir servert hvert år.

Her får du oppskriften på Sconesene:

Scones fra det engelske kongehus
16 stk

500 g hvetemel
2 teskjeer bakepulver
94 g romtemperert smør
86 g sukker
2 egg
140 ml kefir*
100 g sultanas eller rosiner (utelates om du ønsker Scones uten rosiner.)
1 egg til pensling

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 175 grader over og undervarme.

Hvis du ønsker å lage scones med rosiner, heller du varmt vann over rosinene og lar dem stå i 30 minutter før de skal brukes.

Bland sammen mel, bakepulver, smør og sukker i en røreskål.

I en egen skål pisker du sammen egg og kefir. Ha eggeblandingene i melblandingen.

Bland sammen til du får en passende deig.

Hell vannet fra rosinene og tilsett dem.

La deigen hvile i 30 minutter.

Rull deigen ut med en kjevle. Ca 2,5 cm tykk.

Bruk et glass til å forme sconesene. Plasser dem på en bakeplate med bakepapir.

La dem hvile i 20 minutter.

Pensle sconesene med pisket egg.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Serveres lune med syltetøy, smør eller annet ønsket pålegg.

*Info til mine danske læsere. I stedet for kefir bruger du kærnemælk.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

6 kommentarer

  1. Jeg har lyst å lage de til after noon the til 60 årsdagen, takk for oppskriften. Men hva betyr stjernen etter kefir?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Den trenger du ikke tenke på. Det er bare for danske lesere. Den forklarer hva Kefir er på dansk.😊

  2. Sylvia Donlan

    Jeg har lært av min engelske svigermor att når du trykker dem ut, snur du dem når de legges på stekeplaten. Og husk jo mindre du elter med deigen jo bedre blir de. Her er det snakk om å ikke aktivere gluten.

    1. Franciska Munck-Johansen

      Takk for tipsene Sylvia😊🌸

  3. Cathrine 🌸

    Åh disse høres bare lekre ut 😍
    Lurer på, tror du det kan være ok å bruke kulturmelk i stedet for kefir?
    Vennlig hilsen Cathrine 🌸

    1. Det går kjempefint. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *