
Hva får man hvis man setter sammen Verdens beste Cookies med Verdens beste Brownies?
Da får man Verdens beste BROOKIES!

jeg hadde besøk av Anne Brith, kjent fra Hele Norge Baker og Terje Skaar konditor og nordisk mester, best kjent som Nettbakeren.
Og vi koste oss med å lage Brookies. De ble bare UTROLIG gode! Seige, deilige cookies sammen med mørk klissete brownie! Mmmm!
Dette må du bare smake!

Her får du oppskriften:
Verdens beste Brookies
Ca 36 stk
Cookies
250 g smør
150 g vanlig hvitt sukker
150 g rørsukker gjerne muscovadosukker (du kan også bruke brunt sukker)
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
2 pakker eller 400 g sjokoladeknapper lys eller mørk sjokolade (vi brukte lys)
Brownies
3 egg
350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
150 g eller 2,5 dl hvetemel
40 g eller 1 dl bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
150 g revet marsipan (kan utelates)
En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)
Sett ovnen på 175 grader.
Sett frem cupcakesformer på to bakebrett.
Start med cookiesene:
Ha smør, sukker og rørsukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg. Sikt i bakepulver og hvetemel og la det hele blandes lett. Til slutt har du i sjokoladeknappene.
Da lager du Brownien:
Rør sammen egg og sukker. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis.
Rør egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.
Tilsett gjerne revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Fyll røre i formene, de skal være ca halvt fulle. Bruk gjerne en porsjonsskje som på bildet, da er det enkelt å få like mye røre i hver form.
Form cookies slik at de passer i størrelsen og legg dem over brownierøren.

Stekes ved 175 grader i 15 – 30 minutter.
Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye. Den skal være litt flytende når du tar den ut av ovnen.
Serveres varme!

Vi klarte å spise flere rett fra ovnen, (vi måtte jo teste dem ut med en gang) men du verden så gode de er varme sammen med god vaniljeis og bær! Kan virkelig anbefales!

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
