Oppskrift på deilig hjemmelaget is

Nå er det skikkelig isvær! Og den beste isen lager du selv. Det er raskt å lage og smaker helt fantastisk!

Denne oppskriften på hjemmelaget is synes jeg er verdens beste! Jeg har hatt oppskriften i over 25 år og den blir alltid bra.

Det er en super grunnoppskrift som enkelt kan kombineres med biter av sjokolade, frukt, bær etc. Prøv deg gjerne frem og lag din egen sommerfavoritt.

Her har jeg laget to ulike typer. Vaniljeis med lys sjokolade og hakkede hasselnøtter og Vaniljeis med mørk sjokolade og kokos.

Verdens beste hjemmelaget vaniljeis

3 eggeplommer
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker

Pisk eggeplommene og melis lyst og kremet. Pisk fløten stiv og vend den forsiktig i eggeblandingen.

Ha isen i isformer. (De kan blant annet kjøpes hos Skeidar, Home & Cottage og andre) ha i ispinner. Stil formene i fryseren og frys et par timer til isen er ferdig.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, kremfløte er piskefløde.

Vaniljeis med lys sjokolade og hakkede hasselnøtter

200 g lys sjokolade
100 g hakkede hasselnøtter

Lag is etter oppskriften over. Frys isen.

Hakk nøttene. Smelt sjokoladen og la den avkjøle litt, slik at den ikke blir for varm for isen. Dypp isen raskt i sjokoladen og ha på hakkede nøtter. Frys isen.

Vaniljeis med mørk sjokolade og kokos.

200 g mørk sjokolade
100 g revet kokos/kokosmasse

Lag is etter oppskriften over. Frys isen.

Ha kokos i en skål. Smelt sjokoladen og la den avkjøle litt, slik at den ikke blir for varm for isen. Dypp isen raskt i sjokoladen og ha på kokos. Frys isen.

Da er det bare å krysse fingrene for at det blir mange varme isdager i sommer! 🙂

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *