
Valnøttene og honningen gir dette brødet en utrolig god smak og konsistens.
Det er enkelt å lage siden du ikke trenger å forme rundstykker, det er bare å legge det rett i langpannen.
Prøv det nystekt og varmt, rett fra ovnen med smør. Helt magisk!
Det egner seg godt som rundstykker til frokost og matpakke. Men er også kjempegodt å servere til suppe, salat og lignende.
Brytebrød med valnøtter
½ liter lettmelk
½ teskje salt
100 g smeltet smør
3 spiseskjeer honning
50 g fersk gjær
100 g valnøttkjerner
10 dl mel
Havsalt
Varm melk og smør til blandingen er håndvarm.
Ha blandingen i en bakebolle og tilsett honning, salt og smuldret gjær.
Rør gjæren ut i melken og tilsett valnøttkjerner og mel. Bruk så lite mel som mulig og sett deigen til heving i ca. 40 minutter.
Elt deigen på nytt og trykk den ut i en liten langpanne. Ha bakepapir i langpannen, da er den enklere å gjøre ren, og det blir lettere å løfte brødene over på rist etter at de er stekt. Del gjerne opp brødene med en pizzaskjærer, da er de enkle å få fra hverandre. Etterheves i ca. 30 minutter.
Pensle med litt vann og dryss godt med havsalt over.
Sett langpannen i ovnen og stek i 15–20 minutter ved 200 grader. Avkjøl brødet på rist! Husk å fjerne bakepapiret, ellers kan brødene bli bløte.
Brødet holder seg godt og egner seg godt til frysing.

Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
