Verdens beste sjokoladekake fra Frankrike

Verdens beste sjokoladekake 2

Denne kaken fikk jeg første gang i Frankrike for mer enn 30 år siden. Vi bestilte kaken, tok første bit, så på hverandre … og ble helt stille.

Dette var uten tvil den beste sjokoladekaken vi noen gang hadde smakt.

Etter mye prøving har jeg klart å gjenskape oppskriften. Denne kaken er virkelig den beste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt. Den er så myk og saftig at den smelter på tungen og sjokoladesmaken er god og rund samtidig som den smaker av masse deilig sjokolade. Den er enkel å lage også.

Kaken egner seg godt til frysing. (Om det skulle bli noe igjen da!)

Verdens beste sjokoladekake
6-8 personer

4 egg
75 g Muscavadosukker eller mørkt rørsukker (brunt sukker (brun farin) kan også brukes)
75 g vanlig sukker
100 g smør
1,5 dl kremfløte*
400 g god mørk sjokolade – jeg foretrekker Odense 55 %
50 g hvetemel
1 teskje ekte vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang
Litt melis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Eller 200 grader over og undervarme.

Smør en firkantet form som er ca. 20 x 20 cm eller en springform som er ca. 23 cm i diameter. Kle den med bakepapir.

Visp egg og sukker sammen for hånd.

Ta frøene ut av vaniljestangen. Ha smør, vaniljefrø og kremfløte i en kjele. Varm opp til blandingen så vidt begynner å småkoke.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Rør til blandingen er glatt og sjokoladen er helt oppløst. Tilsett eggeblandingen og mel.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter. Sjekk ofte!

Hele hemmeligheten med denne kaken er steketiden! Sjekk derfor allerede etter ca. 20 minutter.

Kaken skal ikke være helt stekt. Den skal være så stekt at overflaten, sider og bunn er faste, men midten må fortsatt være myk og flytende når du tar den ut av ovnen.

Dryss med melis.

Server gjerne lun med vanilje is eller nypisket krem og friske bringebær eller jordbær.

*Info til mine danske læsere – kremfløte er piskefløde

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

13 kommentarer

  1. Hvordan fikk du det éne stykket til å være mindre stekt enn kaka rundt det?

    1. Det er nok bare lyset som treffer litt annerledes. 🙂
      Det er det kakestykket som mangler.

  2. Hanne Sundbø

    Kan kaken fryses?

    1. Ja, den egner seg godt til å fryse. 🙂

    2. franciskasvakreverden

      Ja, den egner seg godt til frysing. 🙂

  3. Hvordan er det å doble oppskriften for å ha i en større form? Forsøkt det?

    1. Det går veldig bra. 🙂

  4. Skal kagen lunes når den kommer ud af fryseren.

    1. Franciska Munck-Johansen

      I Frankrike serveres den alltid ved romtemperatur og ikke lun. Men jeg synes den er ekstra god litt lunet.😊

  5. Siv Reidun Eide

    Kor mykje skal egg og sukker piskast saman, og med kva?

    1. franciskasvakreverden

      De skal bare piskes lett sammen. Egg og sukker skal piskes sammen, ikke sammen med noe annet. 🙂

  6. Hei, 🙂
    Går det an å bytte ut sukkeret med noen type sukkererstatning så den blir sukkerfri? Evt forslag til hvilket, og mengde? Om du vet. 💫

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *