Sommerkake med bringebærkrem

Denne kaken smaker sol og sommer. Det er en myk og saftig kake med deilig bringebærkrem toppet med bær og makroner. Perfekt til sommerfesten, bursdager og lignende.

Revet marsipan gjør kaken svært saftig, men den smaker ikke marsipan. Bringebærkremen gir den en frisk og sommerlig smak.

Lag gjerne kakebunnen dagen før og la den stå tildekket på benken natten over.

Sommerkake med bringebærkrem

Ca. 8 stykker

Kake
100 g smør
3 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
2 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
150 g revet marsipan

Bringebærkrem
250 g frosne eller ferske bringebær*
3 spiseskjeer melis*
3 dl kremfløte*

Pynt
1 pakke jordbær
1 pakke bringebær*
7 makroner

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av en form på ca. 23 cm i diameter. Smør sidene.

Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis (det tar ca 5 minutter på nesten full styrke). Tilsett det smeltede smøret. Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og bland godt. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdig.

La kaken avkjøle, med en tallerken eller et rent tørkehåndkle over formen for å holde på fuktigheten. Avkjøl kaken.

Slik lager du bringebærkremen:

Tin bærene. (Du kan ev. legge posen i varmt vann, da går det raskt). Press overskytende saft ut av bærene.

Pisk fløten med melis til krem. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.

Bland forsiktig bringebærene med den stivpiskede kremen.

Pynt kaken med bringebærkrem, bær og makroner. Sikt gjerne litt melis over til slutt.

*Info til mine danske læsere: Bringebær er hindbær, melis er flormelis, kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *