
Myk sjokoladekake med luftig sjokolademousse og oreokjeks. Ja, takk! Denne kaken er super saftig, enkel å lage og smaker utrolig godt.
Jeg pleier å bake sjokoladekaken dagen før. Da er det enkelt å lage resten før den skal serveres.
Her får du oppskriften:

Myk sjokoladekake med sjokolademousse og Oreokjeks
Sjokoladekake
150 gram smør
2 egg
150 g Brun Farin
200 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 1/2 teskje bakepulver
30 g bakekakao*
1 knivspiss salt
1 1/2 dl melk
1 spiseskje strøket Nescafé eller annen frysetørket kaffe
Dynk:
1 dl melk
1 1/2 spiseskje Brun Farin (strøket)
Sjokolademoussekrem
3 dl kremfløte*
1 dl sukker
20 g bakekakao
1 teskje vaniljesukker
Pynt
En halv pakke oreokjeks (ca 7 stk)
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i bunnen av en springform som er ca 22 cm i diameter. Smør bunn og sider.
Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.
Pisk egg og brunt sukker til eggedosis. Det tar ca 5 minutter på nesten full hastighet.
Rør de tørre ingrediensene sammen. (mel, vaniljesukker, bakepulver, bakekakao og salt).
Rør kaffen ut i melken og tilsett det smeltede smøret.
Når eggedosisen er ferdig har du skiftevis de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen. Rør forsiktig med en slikkepott, slik at du beholder luften i røren.
Ha røren i formen.
Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.
Det er viktig å følge med steketiden. Test med en bakepinne. Så snart den ikke lenger er flytende i midten kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller litt for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen.
Ta den ut av ovnen og dynk den med melkeblandingen. La den avkjøle.
Lag sjokolademousse-kremen.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk på middels hastighet, til du får konsistens som sjokolademousse.
Ha sjokolademoussen på kaken. Pynt med hakket oreokjeks.
*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis og kremfløte er piskefløde.




Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
