
Har du lyst til å lage noe som smaker skikkelig godt? Da kan jeg anbefale jordbær med Philadelphiakrem og blåbær.
De er veldig enkle å lage, kan lages et par timer før servering og passer perfekt til 17. mai.
Her får du oppskriften:
17. mai jordbær med Philadelphiakrem og blåbær
300 g Philadelphia naturell
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
200 g melis
25 store jordbær
25 store blåbær

Start med å rense jordbærene. Skjær bort litt av toppen, da står de stødig. Sett dem på et tørkepapir, noen minutter, da unngår du at saften renner.

Skjær jordbærene nesten igjennom 2-3 ganger per bær. Sett jordbærene på et egnet fat.

Gjør klar en sprøytepose med stjernetip. Sett den gjerne i et stort glass, da er det enklere å fylle den.
Bland sammen melis og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker. Rør det sammen med Philadelphia. Ikke rør for mye, bland det gjerne for hånd.

Ha kremen i sprøyteposen. Åpne jordbærene litt og sprøyt krem i hvert jordbær. Topp med et blåbær.
Oppbevares i kjøleskap til de skal serveres.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
