Cookiecups med Philadelphiakrem

Annonse

Disse små cookiecupsene med Philadelphiakrem er en sikker suksess! Her er det litt for enhver smak og de er enkle å spise. De forsvant raskt på fatet her, da vi serverte dem i bursdag.

Cookiecupsene er cookies laget som en liten skål, slik at det er god plass til krem og pynt. De kan fint lages dagen før og fylles og pyntes flere timer før servering.

De er laget i Airfryer, det gjør dem ekstra sprøe, men alt kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn. For å få formen brukte jeg små muffinsformer. Disse fulgte med airfryeren, men du kan bruke vanlige minimuffinsformer.

En airfryer er et kjøkkenapparat som steker mat ved å sirkulere varm luft rundt maten. En airfryer kan erstatte en frityrgryte, tradisjonell ovn, stekepanne, mikrobølgeovn og grill.

Jeg har en Cosori premium airfryer og er kjempefornøyd med den. Vi bruker den til mye forskjellig, og den er veldig enkel både å bruke og gjøre ren. Det er en av de mest solgte modellene i verden. Den har fått best i test i mange ulike tester og den har fått 4,7 av 5 stjerner basert på over 55 000 kundevurderinger.

Se mer på: www.cosori.no

Her får du oppskriften:

Cookiecups med Philadelphiakrem
Ca 24 stk

Cookiecups
250 g smør
150 g vanlig hvitt sukker
150 g rørsukker eller brun farin
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
2 pakker sjokoladeknapper, ca 400 g

Philadelphiakrem
200 g romtemperert smør
325 g melis
1 teskje vaniljesukker
400 g Philadelphia kremost

Pynt
Bringebær
Jordbær
Daim
Oreokjeks
Toffeefee
Litt melis

Ha smør, sukker og rørsukker i en skål og rør dette sammen.

Ha i ett og ett egg.

Sikt i bakepulver og hvetemel og la det hele blandes lett.

Til slutt har du i sjokoladeknappene.

Ha en kule med røre i hver minimuffinsform. Den skal være nesten helt fylt opp.

Stekes i forvarmet Airfryer på 180 grader i 12 – 14 minutter. Eller i vanlig stekeovn, midt i ovnen på 180 grader i 12-14 minutter. Pass på tiden, de skal heller være litt for lite enn for mye stekt.

Etter de er stekt presser du en skje, et lite shotglass eller lignende ned i midten, slik at du får en skålform. Jeg brukte et melonjern. La dem avkjøle.

Slik lager du kremen

Det er viktig at smøret er romtemperert, ta det derfor ut av kjøleskapet i god tid (minst en time) før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes helt forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen da det er svært viktig at det ikke smelter. Hvis noe av smøret smelter, kan du skjære det fra.

Pisk smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter med full styrke. Det gjør at kremen blir hvit og fjerner melis-smaken. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk.

Vend forsiktig inn kremost i smør- og melisblandingen til du har en jevn og fin krem.

Ha kremen i en sprøytepose med stor stjernetipp. Pynt hver kake med krem og ønsket pynt.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *