Milliardær Brownies

Brownies er godt, milliardær Brownies er fantastisk godt! Myk saftig brownie dekket med mørk og hvit sjokolade toppet med hjemmelaget karamellsaus. Mmm, dette er litt av en kake.

Kaken er også testbakt av Sandra Crisp, som var deltaker i Kakekrigen sesong 4. Her ser du hva hun synes om kaken:

En god og saftig kake med en dyp sjokoladesmak. Smaker godt til og med flere dager etter den er laget. Den var også rask og enkel å lage.

Du trenger ikke bruke hjemmelaget karamellsaus til kaken, men hvis du ønsker det får du oppskriften under.

Milliardær Brownie
Ca. 35 stk.

Brownie
3 egg
300 g sukker
125 g god mørk sjokolade
225 g smeltet smør
150 g hvetemel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
200 g revet marsipan

Pynt
200 g mørk sjokolade
200 g hvit sjokolade
50 g pekannøtter
God (gjerne saltet) karamellsaus (Diplom is har en skikkelig god en, du kan også lage den selv.) Se oppskrift under på karamellsaus.

Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Smør en firkantet form ca. 20 x 30 cm.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke være eggedosis. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen som er hakket i mindre biter. Rør til du får en glatt og myk masse. Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Ha mel, bakekakao og vaniljesukker i en egen bolle og rør det sammen med en stor visp. Ha det i eggeblandingen og bland til du får en deilig, seigtflytende røre.

Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Ha røren i formen.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 20–25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter. Hele hemmeligheten er å steke brownien akkurat passe. Brownies kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye.

Avkjøl kaken med et tørkehåndkle over slik at den beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Skjær kaken ut i 35 biter (ca. 4 x 4 cm per stykke). Jeg er ikke så glad i kantene og pleier å skjære dem fra, men det er smak og behag.

Smelt sjokoladen i to ulike skåler i mikrobølgeovn eller vannbad.

Pynt med litt karamellsaus først, så mørk og så hvit sjokolade. Lag sirkelmønster med en spisepinne eller lignende og topp med hakkede pekannøtter.

Tips: Rist gjerne pekannøttene litt på en tørr stekepanne for ekstra nøttesmak.

*Tips til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende.

Hjemmelaget Karamellsaus

Hvis du ønsker å lage karamellsaus selv, kan du bruke denne oppskriften:

2 dl kremfløte
1 dl sukker eller brunt sukker
1 dl lys sirup
100 g smør

Ha fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en kasserolle. Kok opp og la blandingen koke til til du får en passe tykk konsistens og en fin brun farge. Det tar ca 10 – 15 minutter.

Ta kasserollen av platen. Ha i resten av smøret og rør til alt smøret er smeltet.

Karamellsausen holder seg flere uker i kjøleskapet.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *