
Formkake smaker av barndomsminner og gode tider.
Denne formkaken er ekstra saftig og har ekstra god smak av Oreo, sjokolade og karamell. Dette er en kake som både barn og voksne elsker. Den er veldig enkel å lage og den holder seg svært godt. Den er ekstra god servert med pisket krem.
Den egner seg også godt til å fryses.

Saftig Oreo, sjokolade og karamell-kake
4 egg
200 g sukker
225 g smør
1 dl Creme Fraiche eller lettrømme
1,25 dl melk
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
400 g mel
2 teskjeer bakepulver
100 g karamell (Fudge, Dumle eller lignende)
100 g hvite sjokoladeknapper
100 g lyse sjokoladeknapper
1 pakke Oreokjeks i mindre biter (150 g)
Pynt
Melis*
Tilbehør
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker
Sett ovnen på 175 grader. Pensle en rund dyp form (ca 23 cm i diameter), med smeltet smør.
Visp egg og sukker til eggedosis. Det tar 5-10 minutter.
Smelt smøret, bland det med Creme Fraiche eller rømme, melken og vaniljeekstrakt.
Bland mel og bakepulver godt sammen med en stor visp.
Ha de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen på skift. Bland forsiktig sammen, slik at du beholder luften i røren.
Ha til slutt i hakket Oreokjeks, karamell og sjokoladebiter.
Ha røren i formen. Fyll den ca. 3/4 full.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 – 35 minutter, eller til det ikke lenger fester seg røre til en kakepinne.
Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.
Dryss litt melis over kaken og server den med pisket krem blandet med vaniljesukker.
Info til mine danske læsere: Melis er flormelis, kremfløte er piskefløde.



Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
