Saftige sjokoladecupcakes med Daim og vaniljefrosting

Myke saftige sjokoladecupcakes med fyldig vaniljefrosting, toppet med biter av Daim. – Det blir ikke mye bedre enn det.

Her får du oppskriften:

Saftige sjokoladecupcakes med Daim og vaniljefrosting
Ca 10 stk
Cupcakes
225 g smør
4 egg
400 g sukker
2,5 dl rømme eller lettrømme
250 g mel
120 g bakekakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Frosting
225 g mykt smør
300 g melis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell
Pynt
2 dobble Daim
Sett ovnen på 180 grader.
Sett frem store og små cupcakes former på et bakebrett.
Smelt smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn lettrømme og det smeltede smøret.
Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bland de godt sammen med en stor visp.
Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
Fordel røren i formene. Fyll formene 2/3 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader. De små stekes i 5 – 10 minutter, de store stekes i 15-20 minutter.
Test med en kakepinne eller gaffel underveis og ta kakene ut når deigen ikke lenger fester seg.
Avkjøl kakene på en stekerist med et rent tørkehåndkle over for å holde på fuktigheten.
Lag frostingen rett før servering.
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet.
Tips:
Det er viktig at smøret er helt mykt, ta det derfor ut av kjøleskapet i god tid (et par timer) før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen, da det er svært viktig at det ikke smelter.
Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/padlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.
Hakk Daimen.
Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.
Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp.
Tips:
Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.
Ha frosting på hver stor cupcake. Sett på en liten cupcake og ha frosting på toppen. Dryss med Daim-biter.
Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *