Hjemmelaget grønnsaksuppe

Annonse

Noe av det beste jeg vet er deilige varme hjemmelagde supper! Perfekt etter en lang tur eller en dag ute i frisk luft.

Dette er min favoritt-oppskrift. Den kan varieres etter hvilke grønnsaker du får tak i, og hva du liker best. Det er bare å prøve seg litt frem. Det viktigste er at det er god kvalitet på grønnsakene. Her har jeg brukt gulrøtter, kålrot, persillerot, sellerirot, poteter, purre og løk.

Grønnsaksuppe
Til fire personer

2 liter vann
2 buljongtern eller grønnsaksfond
4 gulrøtter
200 g kålrot
1 persillerot
1 sellerirot
8 – 10 mellomstore poteter
2 store purrer
2 store gule løk
Salt og pepper
Persille

Kok opp vannet, ha i 2 buljongtern eller fond.

Rens og vask grønnsakene, skjær dem i mindre biter. Ha grønnsakene (utenom purre og løk) i gryten og kok i ca 15 minutter til de er møre. Når det er ca 5 minutter igjen tilsettes purren.

Smak til med salt og pepper, hakket persille og fond eller buljong.

Lag gjerne suppen i god tid før servering, den blir bare bedre av å stå noen timer.

Gi suppen et kort oppkok og server den rykende varm gjerne med urtestenger til. Klikk HER for å få oppskriften.

Suppen er også god dagen etter, og den egner seg også godt til å fryse.

Jeg er overbevist om at en suppe som denne er med på å holde forkjølelser og lignende borte, og skulle du være uheldig å bli syk, er det garantert ekstra godt med varm suppe.

Annonse

Klinikk for Alle har alt på én plass, og kan gi deg time på dagen. Trenger du hjelp for vond rygg, nakkesmerter, vond skulder, idrettsskader med mer, har de kiropraktor og fysioterapeut. De har også osteopat, akupunktør, manuell terapeut, lege, ernæringsfysiolog, naprapat og kognitiv terapeut.

Se mer her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *